JVC Cuijk ging zondagmiddag onderuit in Oss. (foto: Mark Pouwels)
JVC Cuijk ging zondagmiddag onderuit in Oss. (foto: Mark Pouwels)

Gevarenzone komt voor JVC in zicht

De derde nederlaag op rij, drie keer met 0-3, heeft JVC Cuijk dicht bij de gevarenzone gebracht. De Cuijkenaren werden bij streekgenoot OSS'20 wel heel gewillig opzij gezet. Moedeloos stond aanvoerder Jurre Grotenhuis dan ook na afloop voor de kleedkamer: "Ik heb geen idee, geen verklaring waar dit nu weer aan ligt. Na twee minuten konden al onze goede bedoelingen al in de prullenbak."

Door Jos Janssen

Na de nederlaag vorige week tegen laagvlieger Westlandia hadden selectie en staf een praatsessie ingelast. "Er zijn dinsdag flinke woorden gevallen. Je denkt dan dat het goede vertrouwen er weer is. De eerste helft ging nog maar gezien de tweede helft hadden we nergens recht meer op maken." In de tweede minuut ging het al in de JVC- defensie mis. De Osse verdediger Joep Engelen bereikte uit een vrije trap de geheel vrijstaande Ferdy van den Berg. Een schot met de zijkant van zijn schoen was raak. "We hebben afspraken gemaakt, maar als we dan verzaken dan zijn we in deze fase bij de eerste de beste tegenslag helemaal van de kaart."

JVC had na de vroege treffer moeite met de via hun nummer tien en de opkomende backs snel druk zettende thuisclub. Bij een Osse corner ging JVC-doelman Kanters flink onder de bal door, maar dat leverde geen tegentreffer op. Een doelpunt van de thuisclub werd randje buitenspel afgekeurd en de Cuijkse goalie redde bekwaam in een-tegen-eensituatie met de lepe Osse aanvaller Jos Peltzer. Het gevaar aan de andere kant was minimaal. De doelman van OSS'20 greep gruwelijk mis bij een schot van Alakmak maar de bal werd nog net voor de doellijn weggehaald. Rust 1-0. "De eerste helft gaven we nog enige tegenstand na rust helemaal niet meer."

JVC trainer Ferdi Akakan wilde het tij keren in de rust met twee wissels. Schoonhoven en Lejic werden gewisseld voor Van den Heuvel en Hendrix. Die twee spelers stonden koud in het veld of de 2-0 voor OSS'20 lag al in het net. Een vrije trap werd door de Cuijkse defensie slecht verwerkt en Peltzer scoorde. Ook de derde tegentreffer, eveneens van Peltzer, kwam uit een vrije trap. "We letten weer bij deze vrije trap niet goed op. De bal gaat vanaf links langs onze hele defensie zonder dat we ingrijpen in de verre hoek. We staan gewoon te slapen." Doordat Oss nog een keer op de paal schoot kwam er geen verandering meer in de stand. De Cuijkse ploeg maakte in de tweede helft een machteloze, gelaten indruk. "We hebben nu al drie wedstrijden geen goals gescoord. Daarbij is het spel matig. Gewoon jammer, want er zit veel meer kwaliteit in de ploeg." JVC staat nu 14e. Dicht bij de gevarenzone. "Zondag tegen UNA, altijd een taaie voor ons." besluit de zeer teleurgestelde Cuijkse aanvoerder.

Hoofdtrainer Ferdi Akakan heeft aan het begin van het seizoen 2018-2019 een eenjarig contract bij de Derde Divisionist JVC getekend. Hans Toussaint lid van de Technische Commissie van de Cuijkse club: "We zijn nog bezig met de evaluatiegesprekken met alle betrokkenen." Het trainerscarrousel draait op dit moment al weer op volle toeren maar in Cuijk is er op dit moment nog niets bekend of de Nijmeegse trainer Akakan ook volgend seizoen weer voor de Cuijkse selectie zal staan.

Meer berichten