De zeventiende interculturele kerstviering van Safina op vrijdagavond 14 december aanvang 19.00 uur.
De zeventiende interculturele kerstviering van Safina op vrijdagavond 14 december aanvang 19.00 uur.

Het kerstgevoel bij viering Safina

Al vele weken van voorbereiding zijn er achter de rug voor de zeventiende interculturele kerstviering van Safina op vrijdagavond 14 december aanvang 19.00 uur. Organisatie en vrijwilligers ontvangen hun gasten graag weer in basisschool de Regenboog in de Valuwe. "De school is prachtig versierd in kerstsfeer."

door Jos Janssen

Sonja, Elizabeth, Marise zijn organisatoren vanaf het eerste uur: "Ook de Costa Ricaanse Elinda hoorde daar bij. Zij heeft een aantal jaren hier gewoond en is teruggegaan naar haar geboorteland Costa Rica. Zij komt in december een maand lang terug naar Cuijk. Ze zal bij de viering een verhaal vertellen hoe ze op Costa Rica Kerstmis vieren." Ook zal er die avond veel dans, zang en toneel te zien zijn. "We hebben weer een erg leuk programma in elkaar gezet. Het thema is dit jaar: "Uw woord is een licht op mijn pad." Andere keren hebben we thema's gehad zoals o.a. vrede, vreugde. Het zijn kenmerken die horen bij het kerstfeest, het feest van de komst van Jezus. In de winter is het letterlijk donker maar op veel plekken in de wereld zijn er omstandigheden waar het ook de hele dag echt donker is, waar oorlog en hongersnood zijn. Daarom dit jaar Licht."

Het toneel zal weer verzorgd worden door studenten uit Beugen: "In het toneelstuk komt ons thema van licht echt duidelijk naar voren. Het is altijd fantastisch hoe deze toneelgroep dit op leuke, humoristische manier laat zien. Echt een aanrader."

Daarnaast komt uit Boxmeer de Israëlische dansgroep Marije. "Dit zijn Nederlandse mensen die graag een dans laten zien uit dat land. Ook is er muziek van het trio Blendt. Verder laten we nog niet veel los over het programma. Dat mag best een verrassing blijven. We willen de viering zo laagdrempelig mogelijk houden. Vandaar dat we maar vijf euro vragen voor een toegangskaartje. Daar zitten lekker hapjes en een drankje bij. En natuurlijk een mooi programma."

In de Regenboog is de organisatie al een aantal jaren van harte welkom: " Het is een hele mooie intieme ruimt die volop in kerstsfeer is. Normaal zijn de activiteiten van Safina in het nieuwe MFA de Valuwe. Maar in de Regenboog voelen we ons thuis. We krijgen daar alle medewerking. Ook Sociom de welzijnsorganisatie in de persoon van Reyan Conka helpt ons graag mee. En natuurlijk onze vaste groep vrijwilligers. Die verdienen wel een pluim voor het vele werk."

De kaartverkoop is inmiddels gestraat in de bibliotheek en in MFA de Valuwe: "We merken dat gasten die bij ons zijn geweest met een heerlijk kerstgevoel naar huis gaan. Het gevoel om dit thuis ook op te pakken. Dat doet ieder van ons goed. Dat is ook de boodschap van Jezus om samen te vieren. Alleenstaande mensen zijn dan ook van harte welkom." Meer informatie over IC Safina is te vinden op de website www.icsafina.nl.

Meer berichten