Marleen Kuipers-Smits, Martijn Willems (links) en Jos Janssen nemen het tegen elkaar op tijdens het maestroconcert in de schouwburg. (foto: Floris van Heukelom)
Marleen Kuipers-Smits, Martijn Willems (links) en Jos Janssen nemen het tegen elkaar op tijdens het maestroconcert in de schouwburg. (foto: Floris van Heukelom)

Maestroconcert 2019 in schouwburg

Harmonie Gaudete in Domino organiseert op 20 januari 2019 voor de eerste keer een maestroconcert. Drie bekende Cuijkenaren nemen voor het eerst het dirigentstokje in handen. Wim van Duijnhoven van de harmonie: "Het wordt voor hen een hele uitdaging. Ze zijn volop aan 't oefenen."

door onze redactie

"De drie bekende Cuijkenaren zijn Marleen Kuipers Smits, Martijn Willems en Jos Janssen. Zij hebben zelf twee muziekstukken mogen uitkiezen. Wie krijgt de eerste titel Maestro van Cuijk?" In één van deze twee stukken zal een jeugdlid van de harmonie als solist optreden. De kandidaten worden beoordeeld door een deskundige jury die bestaat uit Iedje Heere, Gerty van Lith en Marcel Siebers. Het Maestroconcert wordt gepresenteerd door Jacqueline Rutten.

Van Duijnhoven: "Op dinsdag 9 oktober was de eerste kennismaking met het orkest en hebben zij, totaal onvoorbereid, hun eerste mars gedirigeerd. Daarna zijn ze samen met hun coach begonnen aan de voorbereidingen voor de volgende repetitie. Dan gaan ze de nummers dirigeren die ze hebben uitgezocht."

Een van de drie kandidaat maestro is Martijn Willems: "Ik ben 44 jaar jong, getrouwd met Linda, trotse vader van 2 kinderen en mijn hobby's zijn hardlopen, lezen, koken. Heb een makelaarskantoor in Cuijk en ben erg trots op Cuijk. Wat wordt er hier toch veel georganiseerd en gerealiseerd. Je moet soms uit je comfortzone stappen en dingen doen die je niet zo snel zult doen. Wat gaaf is het dan om een orkest te dirigeren. Dus heb ik meteen 'ja' gezegd en wil dolgraag de eerste maestro van Kuuk van worden!"

De enige vrouwelijke kandidaat Marleen Kuipers-Smits (37) heeft daar ook haar zinnen opgezet: "Ben getrouwd met Bram, moeder van twee dochters Lotte en Sofie en eigenaresse van Café Tapperij Kansas in Cuijk. Dus ik hoor in de zaak altijd veel muziek. Maar dit? Het wordt nog een hele klus, want ik kan geen noot lezen en heb al helemaal nooit gedirigeerd. Het is enorm leuk. De keuzes voor nummers heb ik gebaseerd op wat ik ken. Eentje van mezelf en eentje van de kinderen dus dacht dat is dan makkelijk oefenen. Kunnen ze mooi helpen. Ik ga er samen met het orkest (hopelijk) een mooi optreden van maken!"

De derde kandidaat Jos Janssen (66) zingt nog wel eens van tijd tot tijd, maar dirigeren is hem totaal vreemd." Ben een geboren en getogen Cuijkenaar. Getrouwd, twee kinderen, een kleinkind. Vele jaren werkzaam geweest in het basisonderwijs en politiek. Nu schrijver bij Cuijks Weekblad en vz. Prinsen- en Adjudantenclub. Lid scoutingteam N.E.C., commissielid bij Kuukse Kwis en de aankomende Lichtjestocht. Het leven is kort, zit vol uitdagingen en keuzes. Iets aparts doen wat ik nog niet eerder gedaan heb, daar houd ik wel van. Daarom wil ik graag de Cuijkse geschiedenisboeken ingaan als de eerste Maestro van Cuijk."

Meer berichten