Djonina van Jumbo Bosmans helpt de kinderen een handje tijdens het grote versierfeest. (foto: Tom Oosthout)
Djonina van Jumbo Bosmans helpt de kinderen een handje tijdens het grote versierfeest. (foto: Tom Oosthout)

Groot versierfeest voor keukenbazen

In de keuken van de broodafdeling van de 50-jarige Jumbo Bosmans Cuijk is het één groot versierfeest. De jarige heeft veel kinderen uitgenodigd bij de cupcakeversierwedstrijd. Djonina, Rick en Anne-Fleur hebben alle voorbereidingen getroffen: "De kinderen mogen twee cupcakes versieren. Eentje voor thuis en eentje voor de jury."

door Jos Janssen

De kleine koks gaan vol aan de slag. De mouwen van de truien opgestroopt en de bakschorten worden voorgedaan. Op de lange tafel ligt een grote keus aan versierspullen. Toppings, chocofantasie, vormpjes, oceanmix, poedersuiker en regenboogfantasie. Het is soms moeilijk kiezen. Kok Sem uit groep 2 hijst zich op een kratje om boven de tafel uit te komen: "Dit is de eerste keer. Makkelijk. Mam hoe heet dat spul wat ik net gerold heb? Wat kleine bolletjes en slagroom. Klaar."

Naast hem staat grote kok Lysa uit groep 8: "Thuis heb ik al eens een taart gemaakt en koekjes. Ook een ei gebakken. Op de ene cupcake ligt een wit poesje te slapen en op de andere komt een rollende pony. Moeilijk kiezen wat hier blijft." Eef, Nova, Lotus, Boaz, Eva en Joan doen ook hun uiterste best om er iets heel moois van te maken. Eva: "Ik ben er een eenhoorn op aan 't maken. Maar ik laat de roze hier achter. Ook mooi. 't Is superleuk om te doen." Boaz van drie staat aan het hoofd van de tafel. Moeders handen werken een beetje mee aan de creatie van de binnenkort naar de grote school gaande peuter. Puk komt op het idee om haar eigen naam met een chocolade stift er op te zetten: "Thuis heb ik ook wel eens cakejes versiert. En mama geholpen met appeltaart bakken. Hebben we samen opgegeten."

Alle cupcakes die voor de jury achterblijven worden versiert met 'n vlaggetje en naam er op. Trots met hun andere versierde cupcake in de hand ontvangt iedereen het cupcakeversierdiploma. De tekst er op laat weten dat ze vanaf nu horen tot een van de beste cupcake versierders van Nederland. Als verrassing mogen ze ook nog de schort met het opschrift Keukenbaas mee naar huis nemen. Voldaan maken de eerste kleine koks plaats voor een nieuwe groep versierders. Thuisgekomen wordt vol spanning het telefoontje 'Hallo Jumbo' afgewacht wie de grote beker heeft gewonnen. Eva is de gelukkige! De leiding maakt de tafel schoon en ontdoet ook de grond van een grote hoeveelheid gouden en gekleurde mini-snoepbolletjes. Teruggekeken kan worden op een zeer geslaagd versierfeestje!

Djonina van Jumbo Cuijk kijkt al vooruit naar het volgende bakfeest: "We hebben deze weken ook nog een heuse taartbakwedstrijd." Op zondag 25 november (15.00 uur) wordt in Castella aan Cantheelen in Cuijk de winnaar bekendgemaakt. "De ouderen van dit zorgcentrum in Cuijk mogen daarna heerlijk van de tien beste taarten gaan genieten."

Meer berichten