Doel is, dagbesteding meer gericht maken op de behoeften van de individuele deelnemer.
Doel is, dagbesteding meer gericht maken op de behoeften van de individuele deelnemer.

Aanbiedeers: 'Leren van èn met elkaar!'

Ruim een jaar geleden nam een aantal dagbestedingsaanbieders uit de gemeenten Cuijk en Mill en Sint Hubert, het initiatief om te komen tot vernieuwing van de dagbesteding.

Diverse aanbieders van formele en informele zorg, gaven tijdens deze bijeenkomst aan meerwaarde te zien in de doorontwikkeling van de visie op dagbesteding. Met gebruik van elkaars kerncompetenties en specifieke positioneringen, ontstaat een meerwaarde voor deelnemers aan de ideale dagbesteding. De deelnemende organisaties zijn UNIK, Zorgschakel Sint Hubert, Driestroom, Stichting Actief, GGZ, Zorgboerderij de Horst Mill, Langenboomse Zorg Centraal (LZC), VSO Mikado, Wereldtuin Verdeliet, Sociom en gemeenten Cuijk en Mill en Sint Hubert.

Doel is, dagbesteding meer gericht maken op de behoeften van de individuele deelnemer. Een van de resultaten uit dit initiatief was een workshop op dinsdag 13 november. De eerste workshop Social Role Valorisation oftewel Sociale Rol Versterking vond plaats in de multifunctionele accommodatie de Valuwe in Cuijk. Meer info via huberietvollenberg@sociom.nl of 0485-700500.

Meer berichten