HAS-studenten Sven, Aniek, Warong en Betty organiseerden de proef- en netwerkavond.
HAS-studenten Sven, Aniek, Warong en Betty organiseerden de proef- en netwerkavond.

Meer lokale producten op borden in Land van Cuijk

"We gebruiken al best veel lokale producten en toch heb ik weer een aantal nieuwe producten voor op onze kaart ontdekt", vertelde Janneke Bergholtz van restaurant De Meerstoel in Sambeek. Samen met andere koks, restauranteigenaars en winkeliers maakten ze 12 november tijdens een proef- en netwerkavond, georganiseerd vanuit de beweging een Goei Leven, kennis met producten uit het Land van Cuijk. De avond werd georganiseerd bij een van producenten: groente- en fruitbedrijf en destilleerderij Van Welie in Stevensbeek.

Deze proef- en netwerkavond stond in het teken van het verbinden van producenten en afnemers in het Land van Cuijk. Producenten van agrifoodproducten en afnemers zoals winkeliers, koks en horecaondernemers waren uitgenodigd om kennis te maken met elkaar en met de producten die het land van Cuijk te bieden heeft. "Voor producenten is dit interessant, omdat ze hierdoor meer lokale afnemers leren kennen. En voor afnemers is zo'n avond interessant om hun assortiment of kaart uit te breiden met lokale producten waarvan de klant of gast kan zien hoe het gemaakt wordt omdat het buurt komt", vertelt een van de initiatiefnemers van de avond, Piet Verbeeten van PLUS Verbeeten. De avond werd georganiseerd door vier studenten van de HAS Hogeschool Den Bosch in opdracht van de Goei Leven werkgroep Korte ketens. Deze werkgroep bestaande uit enkele producenten en afnemers uit het Land van Cuijk, ZLTO en FoodUp! Brabant wil meer lokale producten op lokale borden in het Land van Cuijk krijgen.

Deze avond is een eerste stap in dit project. "Nog lang niet alle producenten, koks, winkeliers en horeca ondernemers van het Land van Cuijk waren aanwezig. Maar degenen die er waren, waren erg positief. Voor iedereen zat er wel iets nieuws tussen en er zijn veel contacten gelegd"m vertelt Herman Heuver van de ZLTO. "Of het voor herhaling vatbaar is, gaan we met de projectgroep bespreken."

Meer informatie voor producenten en afnemers via info@goeileven.nl.

Meer berichten