Het nieuwe redactieteam van Opiniecafé Cuijk zorgt voor nieuw élan. (foto: Nico van Ast)
Het nieuwe redactieteam van Opiniecafé Cuijk zorgt voor nieuw élan. (foto: Nico van Ast)

Nieuw elan redactie Opiniecafé Cuijk

Het Opiniecafé in Cuijk Met andere Woorden (MAW) heeft in voorbereiding op de zestiende editie op 22 november in de schouwburg (20.15 uur) fris bloed in de redactiegelederen gekregen. Voorzitter Karel Janssen: "Nieuwe gezichten geven weer nieuwe energie. We hebben donderdag weer een mooi programma door en voor Cuijkenaren."

door Jos Janssen

Met Andere Woorden is al weer aan het achtste jaar bezig. Met een informatieve, luchtige opzet passeren actuele zaken de revue. "Tussendoor entertainment en we hebben onderwerpen waarbij we het publiek in de zaal graag bij betrekken. Hun opinie, hun inbreng is belangrijk voor een leuke discussie." In de aanloop naar donderdag is de redactie vier tot vijf keer bij elkaar geweest. Jacqueline Rutten, mede-redactielid van het eerste uur: "We bezoeken voor hoofdonderwerpen onze gasten om een voorgesprek te hebben. Er worden straatinterviews gedaan met filmbeelden om een indruk te geven aan de zaal hoe het grote publiek over iets denkt. Een van de hoofdonderwerpen is ditmaal het wel en wee van onze Schouwburg. Voor dit item zitten aan de gesprekstafel de nieuwe voorzitter van het stichtingsbestuur Rob Hoffmann, directeur Sjoerd Meijer en wethouder Joost Hendriks. Een samenstelling over een onderwerp wat vele Cuijkenaren bezighoudt. "

Daarnaast zijn er discussie-items over wonen, zorg en welzijn in de nabije toekomst en komt Paul van Schayik zijn visie geven over de ontwikkeling van het gebied op de kop van de Grotestraat-Zuid." Na vele jaren de muzikale invulling gegeven te hebben is toetsenist Frans Hendrix gestopt. Het traditionele Opiniecafélied wordt nu gezongen door zangeres Emma Loeffen met begeleiding van pianiste Iedje Heere. Heere: "Bij de vorige MAW heb ik me spontaan aangemeld. Ik vind dit heel erg leuk. In de pauze zorgen we samen ook voor een muzikaal intermezzo." Naast deze twee nieuwe muzikanten zijn de redactie ook komen versterken Jan Hijl (PR), Marleen Berkhout (interviews), Henny Vullings (redactioneel o.a. draaiboek, secretariaat) en de jongste telg Florence Peeters. "Voor mij wordt het echt de eerste keer. Ben afgestudeerd journaliste. Vanuit mijn nieuwsgierigheid wil ik me graag bemoeien met de actualiteit in Cuijk. Dit is een heel erg leuke manier. Ik heb er zin in en ben benieuwd hoe onderwerpen aangevlogen worden. Zal niet schromen de zaal er een beetje confronterend bij te betrekken."

Een aantal vaste items zitten in het afwisselend programma zoals Jong Talent (deze keer de piepjonge betaald voetbalscheidsrechter en Cuijkenaar Yannick van der Laan), columnist (Pieter ten Haaf) de Focus (ex-directeur basisschool Peter van Dijk) en is er een open podium om een drietal evenementen voor het voetlicht te brengen. Karel Janssen: "We hebben steeds ook een wisselende gastpresentator, ditmaal raadslid Marcel Jansen. De luchtige sfeer waarin alles zich afspeelt is de kracht. Na afloop is er gelegenheid om sprekers, podiumgasten te ontmoeten

Meer berichten