Supermarktondernemer Joop Bosmans en medewerkster Djonina van Dinten. (foto: Tom Oosthout)
Supermarktondernemer Joop Bosmans en medewerkster Djonina van Dinten. (foto: Tom Oosthout)

Feestelijk jubileum Jumbo Bosmans

Jumbo Bosmans in Cuijk bestaat 50 jaar en dat jubileum wordt groots gevierd door de supermarkt aan de Lavendel 382. Van 12 tot en met 25 november is het twee weken lang feest in de supermarkt. Er worden tal van activiteiten georganiseerd en er zijn spetterende prijzen te winnen. "Deze bijzondere mijlpaal willen we samen met de Cuijkse gemeenschap vieren", vertelt supermarktondernemer Joop Bosmans enthousiast.

Spectaculaire afsluiter van de feestperiode is de bakwedstrijd op 25 november. De deelnemers bakken een taart voor de ouderen van zorgcentrum Castella. Een deskundige jury kiest tussen 15.00 en 16.00 uur de tien beste taarten uit en de bewoners worden uiteraard getrakteerd op een stukje taart. De amateurbakkers van de gemeente Cuijk kunnen zich tot maandag 19 november inschrijven bij de broodafdeling van Jumbo Cuijk of via een mailtje naar joop.bosmans@jumbo.com. "We hopen op een divers aanbod aan taarten. Het zou geweldig zijn als we tussen de dertig en veertig deelnemers hebben. Momenteel hebben we dertien inschrijvingen."

Tijdens de feestperiode geeft Jumbo Cuijk ruim 700 prijzen weg. Iedere vijftigste klant mag aan het rad draaien. "We geven onder meer gratis boodschappen weg, mountainbikes, koffers en zelfs een bioscoopstoel. Ook geven we cheques weg voor restaurants De Bankier, Smaak, Horizon en Looierij."

Bosmans vindt het ontzettend belangrijk om de samenwerking te zoeken met lokale producenten. Zo werkt de supermarkt samen met Kers en Zo (Sint Hubert), Heldro IJs (Ottersum), John en Martje Kroef (Sint Anthonis) en Bakkerij Loeffen (Cuijk). "De samenwerking met Bakkerij Loeffen gaat terug naar 1968. Toen vestigden supermarkt Bosmans (onder de naam De Kroon, red) en Bakkerij Loeffen zich zij aan zij in het nieuwe winkelcentrum in De Valuwe in Cuijk-Noord. Onze ouders startten de samenwerking en dat gaat nog steeds goed."

Inmiddels stonden er al drie generaties Bosmans aan het roer van de supermarkt. Het begon als een klein kruidenierszaakje en is uiteindelijk uitgegroeid tot een supermarkt van tweeduizend vierkante meter. De supermarkt gaat mee met de tijd. Zo worden er wekelijks vegetarische gerechten in de winkel bereid door kok Malthie Lalbahadoersing. "En mijn vrouw Anita verzorgt supermarktsafaris. We zijn altijd open en transparant naar onze medewerkers en klanten. We blijven continue vernieuwen en dat blijft wel essentieel." Jumbo Bosmans was 41 jaar gevestigd in de Valuwe. De laatste negen jaar is de Cuijkse wijk Heeswijkse Kampen de thuishaven van de supermarkt. "Ik ben ontzettend trots dat ik na mijn vader en opa aan het roer mag staan van deze mooie winkel. Misschien komt er een volgende generatie. Mijn zoon Joppe maakt al veel uren, maar of hij uiteindelijk aan het roer komt te staan, beslist hij zelf. Misschien neemt een medewerker de zaak wel over. Dat gun ik ze ook. We zijn trots op onze mensen."

Meer berichten