Evie Nielen presenteert het tweede deel van het spannende trilogie op vrijdag 23 november. (foto: eigen foto).
Evie Nielen presenteert het tweede deel van het spannende trilogie op vrijdag 23 november. (foto: eigen foto).

Ook tweede deel vol enge monsters

In 2016 verscheen van de jonge Katwijkse schrijfster Evie Nielen (21) het eerste deel van de spannende trilogie Lorena van Blankenstijn. Op vrijdag 23 november is de presentatie in de bieb van Cuijk (19.30) van haar tweede deel: "Het derde deel verschijnt waarschijnlijk rond juni 2019."

door Jos Janssen

De presentatie van het tweede deel gebeurt in samenwerking met de Kneep en Muzelinck. "De Kneep is een collectief van regioschrijvers. Hoe de presentatie er precies gaat uitzien hou ik nog even voor me. Het boek is dan direct te koop en ik kan het daar ook signeren. Het eerste deel is te lenen bij de bieb." Het tweede deel heeft de ondertitel De geheimen van de magiërs. Bij het eerste boek was dat "De vlucht uit het paleis." Ik heb er geen twee jaar over gedaan. Dat is een beetje misleidend. Het tweede deel was in december 2017 al naar de uitgever gestuurd. Heeft even geduurd. Een officiële presentatie was er nog niet van gekomen. Inmiddels ben ik al volop bezig met het derde deel. Ik heb gekozen voor een trilogie omdat ikzelf ook graag series van meerdere boeken lees. Het einde van het eerste deel bleef open met heel vragen voor de lezer hoe gaat dit aflopen. Het tweede deel heeft dat ook. Even de spanning vasthouden."

De trilogie van Evie valt in de categorie fantasy met de doelgroepen jongeren en jong volwassenen: "Ik zou de avonturen die Lorena, een meisje van zeventien, meemaakt niet zelf graag meemaken. Het is best eng. In het eerste deel is ze gevlucht naar een ander koninkrijk voor hulp. Monsters, beschermende wachters, oorlog, nachtelingen, enge dingen het komt allemaal voorbij."

Bij de uitgever Lecturium is het boek te koop. "Het schrijven gaat me makkelijk af. Ook al houd ik weinig tijd over vanwege mijn studie technische wiskunde aan de TU Eindhoven. Bij het schrijven ga ik achter de laptop zitten en dan lukt het meestal vrij snel om mijn fantasie te laten lopen. Voor ik aan de trilogie begon had ik wel voor ogen wat er in de verschillende delen zou komen. De grote lijn. Soms wordt er voor de hoofdpersoon iets opgelost, maar die oplossing zorgt weer voor nieuwe vragen. De foto's van de kaft heb ik zelf aangeleverd. Op het eerste deel staat een foto die ik gemaakt heb van een weiland in Katwijk. De kaft van het tweede deel siert een foto gemaakt door mijn zus Yvon van de Kraayenbergse Plassen."

Aan lezen zelf komt de schrijfster maar mondjesmaat toe: "De studie vergt veel tijd, daarnaast heb ik nog mijn hobby stijldansen. Het laatste boek wat ik gelezen heb was "Het Parfum" van Patrick Süskind. Ook niet echt gebeurd maar wel zonder monsters. Zelf schrijven is toch mijn ding." Meer informatie via www.lecturium.com.

Meer berichten