Voorzitter Willem Stok geeft de voorzittershamer over aan Jozèf Rutten. (foto: Tom Oosthout)
Voorzitter Willem Stok geeft de voorzittershamer over aan Jozèf Rutten. (foto: Tom Oosthout)

'Aantrekkelijk centrum voor iedereen'

Op de laatste bestuursvergadering van de Stichting Centrum Management Cuijk is de voorzittershamer overgegaan van de gaande voorzitter Willem Stok naar de nieuwe Jozèf Rutten. "De grote doelstelling blijft om het centrum van Cuijk op een aantrekkelijke manier naar buiten te brengen, zodat zowel de ondernemers als het winkelend publiek hier voordeel van heeft."

door Jos Janssen

Willem Stok kan terugkijken op een intensieve periode: "Ik kan me de dag nog heugen dat ze me vroegen. Met Cuijk Keigoed in 2015 liep ik door het centrum. Een ondernemer vroeg me of ik tijd en zin had om de ernstig zieke voorzitter Bert Noorbergen op te volgen. Na één gesprek was ik al om en heb ik gezegd: 'Ik ga voor drie jaar.' Er lag wel wat werk." In die periode waren rond honderd ondernemers verenigend in de OVC (Ondernemers Vereniging Cuijk) en was er ook het Centrummanagement (opgericht in 2013) "De oprichting van die laatste partij was mede ingegeven omdat een aantal ondernemers niet aangesloten was bij de OVC, maar wel mee profiteerde van alle acties, evenementen. Samen met de gemeente is toen de reclamebelasting ingevoerd voor iedereen. Een meer eerlijke oplossing. Even hebben beide partijen naast elkaar gefunctioneerd tot we met z'n allen besloten hebben de OVC op te heffen. Mijn taak bestond er vooral uit verbindingen te leggen tussen gemeente, ondernemers, instellingen en CRT Cuijk (Cultuur, Recreatie en Toerisme Cuijk) Voor de uitvoerende taken is er een centrummanager aangesteld. We hebben de laatste jaren vele evenementen financieel en materieel ondersteund om de aantrekkelijkheid van Cuijk te bevorderen. De Foodtour, Cultuur aan de Maas, de Avondvierdaagse met de Grotestraat als Via Gladiola, de Nijmeegse Fietsvierdaagse naar Cuijk gehaald. Nu krijg ik meer tijd voor mijn hobby's lezen, fietsen, wandelen, stamboom onderzoek te doen en het achterstallig onderhoud van de tuin aan te pakken. Ik krijg mijn tijd wel vol."

De nieuwe voorzitter Jozèf Rutten is geen onbekende: "Als geboren, getogen Cuijkenaar en vaak betrokken bij centrumactiviteiten wil ik graag de voorzittershamer overnemen. Ben ruim 40 jaar ondernemer geweest en al die jaren lid van OVC dan weet je wel wat er speelt. Ik denk dat we een hele mooie toekomst tegemoet gaan. Als het centrum helemaal opgeknapt is en er de komende tijd al nieuwe activiteiten en nieuw elan aan het winkelen worden toegevoegd dan moet het voor iedereen leuk zijn om hier te komen. Het terrein van Jan Linders wordt verkocht, de Molenstraat een mooier aanzicht, met het nieuwe Maasplein ontstaat ook weer meer reuring. Er wordt gedacht om daar de Lindeboomfeesten met Pinksteren te gaan organiseren. Op korte termijn is er de Sinterklaasintocht en op vrijdag 23 november Black Friday met acties van ondernemers zelf. Daarna komen er weer allerlei eindejaarsactiviteiten. Kortom ik heb er veel zin in."

Meer berichten