SIOL-doelman Dylan Janssen schiet de bal weg. (foto: Gerno de Haas)
SIOL-doelman Dylan Janssen schiet de bal weg. (foto: Gerno de Haas)

Zwaarbevochten zege op Estria

Estria doet het verrassend goed dit seizoen en stond voor aanvang van de wedstrijd in de top vier van de vierde klasse G. Dat was in het begin van de wedstrijd ook terug te zien, want Estria zette brutaal druk op de verdediging van SIOL en maakte het de oranje-zwarten lastig om tot het verzorgde voetbal te komen dat men graag speelt. De thuisploeg won uiteindelijk wel met 4-2.

door onze redactie

SIOL kwam na een paar minuten toch onnodig met 0-1 achter als een hoekschop niet goed wordt weggewerkt en Estria sneller reageert. De gelijkmaker stond echter ook weer snel op het scorebord toen Djavano Amunupunnjo een voorzet van Daniel Illic knap tegen de touwen kopte. Een volgende hoekschop van Estria leverde echter weer een tegendoelpunt op, wederom was SIOL onvoldoende scherp bij deze standaardsituatie. Inmiddels werd Raffie Letemahulu vervangen vanwege een blessure. Luuk Maassen was zijn vervanger. SIOL kwam weer terug in de wedstrijd. Loutfi Chamlal was deze keer de aangever, zijn dieptepass werd knap afgerond door Daniel Illic: 2-2. SIOL kwam in de eerste helft steeds beter in de wedstrijd en het goede spel werd beloond toen Amunupunnjo aantekende voor zijn tweede treffer van het duel. Zino Lalaar was verantwoordelijk voor de assist. SIOL ging met een 3-2 voorsprong de rust in.

In de tweede helft nam Estria meer risico, trainer Ivo Rossen kwam in het veld en achterin kwam er steeds meer ruimte voor de snelle spelers van SIOL. Zo ontstond er na een prachtige steekpass van Tim Driessen een superkans voor Daniel Illic. Hij maakte de 4-2. Het spel blijft daarna op en neer golven, zo scoort Estria bijna uit een lob van Rossen en scoort SIOL zelfs de 5-2 die werd afgekeurd. Ondanks de druk van Estria houdt SIOL zich staande en wint het deze belangrijke wedstrijd met 4-2. Het publiek was vanmiddag de grote winnaar, het zag een boeiende wedstrijd met veel goals, strijd en emotie.

SIOL eindigde het duel met tien spelers. Illic kreeg zijn tweede gele kaart nadat hij reageerde toen hij werd teruggefloten voor buitenspel. 'Geen slimme actie van Illic om zo te reageren, maar het gevoel van onrechtvaardigheid was begrijpelijk. Hij werd verschillende keren onterecht afgevlagd', laat de club weten.

Trainer Lucien Roeffen was blij met de overwinning: "Deze drie punten hadden we nodig, er is nog wel wat werk aan de winkel als ik zie hoe we goals weggeven, maar vandaag stond er een team dat niet wilde verliezen en voor elkaar wilde knokken. Daarbij waren de goals van SIOL ook zeker niet verkeerd." SIOL klimt met deze overwinning een beetje uit de kelder van de vierde klasse G, al mogen er zeker nog wat punten bij voor de winterstop begint. Volgende week is SIOL vrij (vrijgeloot voor de beker), op 18 november is de eerstvolgende wedstrijd, uit tegen Festilent. Een oude bekende voor trainer Lucien Roeffen waar – gelet op de positie van beide teams – SIOL zeker voor de overwinning zal moeten gaan.

Meer berichten