Hygiëne- en gezondheidsbedrijf Essity verwelkomde op de locatie in Cuijk samen met Rijkswaterstaat een groep van veertien gasten uit de Verenigde Staten. (foto: persfoto)
Hygiëne- en gezondheidsbedrijf Essity verwelkomde op de locatie in Cuijk samen met Rijkswaterstaat een groep van veertien gasten uit de Verenigde Staten. (foto: persfoto)

Internationaal bezoek voor Essity

Hygiëne- en gezondheidsbedrijf Essity verwelkomde op de locatie in Cuijk samen met Rijkswaterstaat een groep van veertien gasten uit de Verenigde Staten. Het bezoek aan de fabriek maakt deel uit van een samenwerking tussen het Ministerie van Economische Zaken, Rijkswaterstaat en verschillende Nederlandse bedrijven, met als doel om Nederland op de kaart te zetten op het gebied van innovatieve en duurzame afvalverwerking.

door onze redactie

In Cuijk werd onder andere Tork PaperCircle getoond, de eerste recyclingservice voor papieren handdoeken ter wereld. De fabriek ontving afgevaardigden van bedrijven als Eco Cycle Solutions, GBB, Van Dyk Recycling Solutions en KCI Technologies.

Het thema van het bezoek is gericht op afvalverwerking en circulaire economie. De bezoekers werden geïnspireerd door Tork PaperCircle, een prijswinnend duurzaamheidsinitiatief dat er voor zorgt dat gebruikte papieren handdoeken nieuwe gerecyclede papierproducten worden en geen afval. Hierdoor wordt de CO2-voetafdruk van papieren handdoeken met 40 procent verminderd. Ook de samenwerking met Bio Energie Centrale Cuijk (BECC) kwam aan bod. BECC levert Essity de stoom die vrijkomt bij het maken van (groene) energie waardoor Essity deze stroom niet meer hoeft op te wekken met aardgas.

Jan Fassbender, fabrieksdirecteur van Essity Cuijk: "Wij zijn er trots op dat deze Amerikaanse bedrijven interesse tonen in onze innovatieve recyclingprocessen. Op het gebied van afvalverwerking zijn wij verder dan veel bedrijven in de Verenigde Staten. Het is dan ook fijn dat we hen kunnen laten zien wat er op dit gebied allemaal mogelijk is."

Martin van Nieuwenhoven van Rijkswaterstaat: "Nederland hoort bij de koplopers op het gebied van innovatieve en duurzame afvalverwerking. Rijkswaterstaat heeft veel kennis op het gebied van afval en circulaire economie en die delen we graag met andere landen en bedrijven."

Meer berichten