Pedagoge Minchenu Maduro (links) komt naar 't Startblok voor een bijeenkomst. (foto: persfoto)
Pedagoge Minchenu Maduro (links) komt naar 't Startblok voor een bijeenkomst. (foto: persfoto)

Inspiratieavond over opvoeden

Op uitnodiging van basisschool 't Startblok verzorgt pedagoge Minchenu Maduro een presentatie over opvoeden. Maduro is bekend van het televisieprogramma Het geheime leven van vierjarigen en opvoedcolumns in tijdschriften als Kekmama. De bijeenkomst is niet alleen toegankelijk voor ouders van leerlingen van 't Startblok. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom.

door onze redactie

Minchenu Maduro is gefascineerd door de mens. Ze is geboren op Curaçao en getogen in Nederland. Haar vader kwam studeren aan de hoge zeevaartschool in Den Helder. Daar heeft ze haar jeugd doorgebracht. Minchenu vertelt: "Ik weet nog goed dat ik samen met mijn vriendin Ikram in de gang van mijn ouderlijk huis zat. Wat zaten we daar te doen als twee jonge meiden zal je je misschien afvragen. We waren gedrag aan het analyseren. Waarom deed diegene zo en waar komt dat gedrag vandaan? We probeerden altijd te achterhalen hoe het zat. Wat beweegt iemand om zich zo te gedragen? Als je dat element kan begrijpen, dan pas krijg je een echte ontmoeting die zin heeft."

Minchenu legt tijdens de bijeenkomst van 22 november in begrijpelijke taal uit wat opvoeden tegelijkertijd lastig, uitdagend én leuk maakt. Ze gebruikt aansprekende praktijkvoorbeelden die voor veel ouders herkenbaar zijn. Ze geeft niet alleen tips die ouders kunnen gebruiken bij de opvoeding van hun kinderen, haar lezing zorgt ook voor nieuwe inspiratie én energie.

Alle ouders van leerlingen van 't Startblok hebben begin november een uitnodiging voor deze bijeenkomst ontvangen. Ouder die geen kinderen op 't Startblok hebben kunnen ook aanwezig zijn. Deelname kost 2,50 euro per persoon, tenzij de geïnteresseerde beschikt over een voucher waarmee de bijeenkomst gratis te bezoeken is. De ouders van de leerlingen van 't Startblok hebben bij de uitnodiging voor de bijeenkomst twee van deze vouchers ontvangen. Zij kunnen de vouchers zelf gebruiken, maar mogen ook vrienden, familieleden of kennissen voor de bijeenkomst uitnodigen.

Vanwege de verwachte grote belangstelling en de beperkte ruimte worden belangstellenden gevraagd zich tijdig voor de bijeenkomst op te geven. Zij kunnen dat doen via het speciale aanmeldformulier op de website www.startblokcuijk.nl

Speciaal voor de bezoekers die 't Startblok nog niet kennen wordt in het programma van de bijeenkomst op 22 november ook tijd ingeruimd voor een rondleiding door het schoolgebouw. De deelnemers aan de rondleiding kunnen een kijkje nemen in de klaslokalen en met een aantal leerkrachten in gesprek gaan over onder meer de onderwijsmethoden die 't Startblok hanteert.

Het programma van Hoe leuk van opvoeden zijn!? wordt toegelicht op de website www.startblokcuijk.nl.

Meer berichten