(foto: Patrick Bongartz Fotografie)
(foto: Patrick Bongartz Fotografie)

'Dit betekent heel veel voor mij'

Stralend stond de goedlachse ondernemer Geert Lanting op het podium. Met bloemen en vooral stevig in zijn handen de ondernemersprijs 2018 Land van Cuijk & Noord Limburg: "Deze prijs betekent heel veel voor mij, voor ons. Een bekroning voor het vele werk wat we de afgelopen jaren hebben verzet."

door Jos Janssen

Deze 24e uitreiking van de Ondernemersprijs vond in een futuristische ambiance plaats. In de foyer van de schouwburg in Cuijk heette gastvrouw Annemarie alle gasten welkom: "Het wordt spannend, ik ga de stemming even peilen voordat onze drie ondernemers komen." Ondertussen bewoog een rijdende converserende robot zich onder de binnenstromende gasten. Buiten reden in een limousine met champagne de drie genomineerde kandidaten voor. Het trio werd op de rode loper als sterren onthaald. Genomineerd waren: Erik Lanting van H&P Supermarkt in Siebengewald, Geert Meulensteen van Mola BV in Beugen en Renske van den Berg van Renske Natuurlijke Diervoeding BV in Cuijk. In de theaterzaal vervolgde het programma met veel lichteffecten, opzwepende muziek en werden via een filmpje de drie ondernemers met steekwoorden benoemd. Om de spanning er in te houden werd eerst de opmerkelijke ondernemersprijs uitgereikt. "Een energiek persoon, betrokken bij de medemens, brengt partijen bij elkaar en heeft acties die de hele leefgemeenschap versterken. Uw applaus voor ondernemer Piet Verbeeten." De eigenaar van Plussupermarkten in de regio werd voor hem geheel onverwacht uit het publiek gehaald.

De drie genomineerde ondernemers werden daarna door middel van gesprek en film voorgesteld. Erik Lanting: "Onze supermarkt, viswinkel en bloemenzaak kent drie pijlers waarvan er een van is: al onze producten moeten goedkoper zijn dan in Duitsland." Dat levert hem 80 procent van zijn bezoekers op uit ons buurland en een omzet van 10 miljoen per jaar. Geert Meulensteen vertelde over zijn miljoenen diepvriesproducten: "Van handmatig appelflappen maken zijn we met de huidige automatisering naar 20.000 per uur gegaan. Er gaan bij ons 1 miljoen frikandellen per week de deur uit." Renske Dierenvoeding kent een ander concept: "Wij creëren iets en zoeken daarbij partners. De rest komt daarna vanzelf. Geld verdienen is nooit mijn opzet geweest. Mijn klant is de hond en de kat. Wij streven er naar om ons merk zo in de markt te zetten dat de honden of kattenbezitter alleen maar denkt aan Renske. Binnenkort gaan we zaken doen in China, een land met 90 miljoen honden en katten." Vervolgens werd de winnaar van de publieksprijs bekendgemaakt: Renske Diervoeding: "Dit is mooi, dit is schitterend." Apotheose van de avond was de uitreiking van de ondernemersprijs. Voorzitter van de jury Harrie Cox: "We hebben het zwaar gehad. Drie fantastische ondernemers met veel creativiteit." Onder luid applaus ging de felbegeerde prijs dit jaar naar H&P Supermarkt in Siebengewald.

Meer berichten