Uitbater Michiel Aalders wil zijn Streetcafé nog meer bekendheid geven. Hij organiseerde een proeverij voor buurtbewoners. (foto: Tom Oosthout)
Uitbater Michiel Aalders wil zijn Streetcafé nog meer bekendheid geven. Hij organiseerde een proeverij voor buurtbewoners. (foto: Tom Oosthout)

Station Cuijk biedt heel veel lekkers

Sinds juli van dit jaar heeft station Cuijk weer een gezellig ingerichte stationsrestauratie. In het gebouw uit 1883, 135 jaar geleden stopte er de eerste trein, is het sfeervolle Station Streetcafé Cuijk gehuisvest. Een zeer welkome aanvulling voor iedere reiziger maar ook voor bewoners van Cuijk.

door Jos Janssen

Uitbater Michiel Aalders wil zijn Streetcafé nog meer bekendheid geven. Hij kwam op het idee op de buurtbewoners een keer uit te nodigen voor een proeverij: "We zijn er sowieso voor de reizigers maar we hebben ook een concept ontwikkeld voor niet-reizigers, voor iedereen. Daar wil ik jullie vandaag kennis mee laten maken."

's Morgens kon de voormalige horecaman vijftien buurtbewoners verwelkomen. 's Avonds was er ook ruime belangstelling: "Ik woon nu achttien jaar in Cuijk. Heb me geërgerd aan het dicht zijn van dit prachtige gebouw voor reizigers en maar zeker ook voor de bewoners van Cuijk. Vandaar dat ik ook het concept hanteer van maaltijden afhalen en/of bezorgen. Mijn specialiteiten zijn de zelfgemaakte lasagne en de overheerlijke spareribs. Toen ik hier in juli begon verkocht ik tien kilo per week dat is nu uitgegroeid naar dertig kilo. Het slaat aan."

Met veel enthousiasme en passie werden de gasten geïnformeerd over mogelijkheden van eten en drinken: "We maken zelf taart en koekjes. Daarnaast hebben we op de menulijst staat gemarineerde kip, kipsaté, schnitzel en zelfgemaakte beefburgers van rundergehakt. Bereid met veel gezonde ingrediënten. Jullie gaan er zo meteen van proeven. Alle verpakkingen zijn karton en ik gebruik weinig plastic. Want voor een goed milieu staan is ook een van prioriteiten."

Voordat de proeverij begon waren de buurtbewoners ook nog nieuwsgierig of vegetarische gerechten en saladeschotels te koop zijn: "Sorry dat ik jullie niet alles van de menu lijst heb verteld maar beiden zitten in ons uitgebreide aanbod."

De proeverij werd daarna smakelijk genuttigd. Na een kipsateetje kwam een kleine sparerib, stukje beefburger met cheddarkaas en een minilasagne. Iedereen liet zich dit alles lekker smaken en ondertussen werd er gezellig geklets over van alles en nog wat. Bij de afsluiting benadrukte Aalders nogmaals de klantvriendelijkheid van het Cuijkse Streetcafé: "Je kan van tevoren bestellen via de website of telefonisch maar ook zo binnenlopen. We bezorgen ook thuis. Hier in Cuijk betaal je geen bezorgkosten. Om het milieu te sparen kun je hier ook koffie drinken uit een eigen meegebrachte beker. Met een volle "recyclekaart" krijg je 20 procent korting. Ook is er een ribkortingskaart." Zeer voldaan gingen de buurtbewoners van onder meer de Stationsstraat, Stationsplein, Bontsestraat huiswaarts. Met de smeuïge wetenschap dat dit Cuijkse station echt heel veel meer is dan alleen een wachtruimte. Meer informatie is te vinden op www.stationstreet.nl.

Meer berichten