Paulien van den Hoogen: "Buddyhulp is er voor die bejaarde meneer die met een buitenstaander af en toe over zijn ziekte wil praten."
Paulien van den Hoogen: "Buddyhulp is er voor die bejaarde meneer die met een buitenstaander af en toe over zijn ziekte wil praten." (Foto: Buddyhulp)

'Met die twee uurtjes in de week kun jij het verschil maken'

"De advertentie waarin Stichting Buddyhulp een coördinator zocht, kwam voor mij precies op het juiste moment. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en heb direct gereageerd. Samen met Marly Robesin ben ik de uitdaging aangegaan", vertelt Paulien van den Hoogen, coördinator bij Buddyhulp in Boxmeer/Cuijk.

"Er zijn zo veel mensen die tussen de wal en het schip vallen, die nergens kunnen aankloppen. Mensen die ernstig ziek zijn, in de war zijn geweest, vereenzamen. Heel gewone mensen zoals jij en ik, bij wie het net even tegenzit. Voor die mensen is er Buddyhulp, zijn wij er."

"Twee uurtjes per week Buddyhulp, of vier om de week, kan hen enorm helpen. Een vrouw die na een zware operatie graag weer wil gaan wandelen en iemand zoekt om haar te begeleiden – elke week een stapje verder."

"Een bejaarde meneer die met een buitenstaander af en toe over zijn ziekte wil praten, om zo te leren hoe hij hier mee om kan gaan. Een jongen die, na jaren opname, weer onder de mensen wil komen en iemand zoekt die hem helpt zijn sociale kring te vergroten, door bijvoorbeeld te leren zelf weer boodschappen te doen."

"Het zijn vaak zulke kleine vragen, dit soort overzichtelijke doelen, die een cliënt en buddy samen in een jaar proberen te bereiken. Samen ja, want het moet kloppen, matchen. We zoeken dan ook altijd naar de buddy die het best past bij de cliënt. En omgekeerd."

En wat krijg je daar al buddy voor terug? "Een training van Stichting Bubbyhulp, die je de handvatten biedt om met de gestelde doelen en vragen van cliënten om te kunnen gaan."

"Maar het geeft je vooral een goed gevoel. Je leven wordt rijker als je mensen helpt die even vastgelopen zijn, als je een ander gelukkig kunt maken zonder dat je daar heel veel voor hoeft te laten. Met die twee uurtjes in de week kun jij het verschil maken."

Wil je meer weten over Buddyhulp, kijk op de website. www.buddyhulp.nl

Meer berichten