Aan de Hapseweg in Cuijk is het afgelopen jaar hard gebouwd aan een uniek project voor de regio: Buitenplaats Zevenhutten.
Aan de Hapseweg in Cuijk is het afgelopen jaar hard gebouwd aan een uniek project voor de regio: Buitenplaats Zevenhutten. (Foto: )

Binnen kijken op Buitenplaats Zevenhutten

Cuijk - Aan de Hapseweg in Cuijk is het afgelopen jaar hard gebouwd aan een uniek project voor de regio: Buitenplaats Zevenhutten. Een bijzondere plek voor natuur, recreatie, herinnering en historie, met onder andere een kleinschalig crematorium, een veldcafé en 3500 m² natuur- en recreatiegebied. In november gaan de deuren van de buitenplaats open. U bent van harte welkom om binnen te komen kijken! Én om het glas te heffen of een kop koffie te drinken. Op zondag 25 november en 9 december worden er de hele dag rondleidingen georganiseerd voor geïnteresseerden.

Het aftellen is begonnen. Op 18 november wordt Buitenplaats Zevenhutten officieel geopend voor relaties en familie. De twee zondagen erna staan de deuren open voor het publiek. "Voor velen staat de buitenplaats wellicht bekend als de plek waar een kleinschalig crematorium voor de regio komt", vertelt Bianca Schrijen van Schrijen afscheid en herinnering. "Dat is inderdaad één van de functies van het nieuwe gebouw. We willen mensen uit het Land van Cuijk en Maasduinen hier de ruimte geven om in de rust van de natuurlijke omgeving en zonder tijdsdruk afscheid te nemen."

Maar Buitenplaats Zevenhutten is veel meer dan dat. Er is een veldcafé waar je deze winter voor of na een wandeling of fietstocht door het natuurgebied even kunt opwarmen. "En rondom het gebouw gaan we uiteenlopende activiteiten organiseren. Niet enkel als het gaat om herinnering - zoals een familiepicknick, maar ook op het vlak van natuur. Een appelplukdag bijvoorbeeld of een houtwal ontdekkingstocht."

"Los daarvan is het gebouw zelf sowieso al een bezoek waard", vervolgt Bianca. "Vanuit een samenwerking met Brabants Landschap werd zowel het pand als het buitenterrein één met de omringende natuur. Tijdens de rondleidingen kunnen bezoekers ontdekken hoe de architect binnen en buiten heeft verbonden. Enorme raampartijen halen het groen als het ware naar binnen en overal is gebruikgemaakt van natuurlijke materialen. "We hebben afgelopen jaar al veel gezegd en geschreven over de buitenplaats. Maar mensen zouden eigenlijk met eigen ogen moeten zien hoe mooi het is geworden. Wij zijn in ieder geval ontzettend trots op wat de architect en aannemers hier hebben waargemaakt. En we hopen dat hele het Land van Cuijk en Maasduinen nét zo trots is als wij. Al is het alleen al omdat mensen vanaf nu bij een crematie kunnen kiezen voor de plek waar ze altijd hebben geleefd."

Benieuwd naar Buitenplaats Zevenhutten? Schrijf je in voor één van de rondleidingen via zevenhutten.nl.

Meer berichten