Stan Broenland (met ingetapte linkeronderarm) probeert Bright Ampong-Zweistra van de bal te zetten. Links Furkan Alakmak. (Foto: Sander Berends)
Stan Broenland (met ingetapte linkeronderarm) probeert Bright Ampong-Zweistra van de bal te zetten. Links Furkan Alakmak. (Foto: Sander Berends)

Geutjes bezorgt JVC Cuijk drie punten

Het ging moeizaam. Spectaculair was het duel ook niet. Maar JVC Cuijk pakte zondag drie belangrijke punten tegen HV & CV Quick. De hekkensluiter uit Den Haag werd door een doelpunt van Paco Geutjes net na rust met 1-0 verslagen. "Dit was een heel slordige wedstrijd. Die zitten er soms ook tussen."

door Sander Berends

Hij zakte tegen het muurtje voor de kleedkamers neer. "Ik ben helemaal kapot." In de tussentijd verwijderde Stan Broenland de tape van zijn linkeronderarm inclusief een stukje plastic. "Het is een soort scheenbeschermer. Martie Koenen (verzorger JVC Cuijk, red.) heeft die speciaal voor me gemaakt. Hiermee kan ik mogelijke klappen opvangen." Voor het eerst dit seizoen stond de 24-jarige middenvelder aan de aftrap van de roodhemden. Op 11 augustus brak de Cuijkenaar de ellepijp in zijn onderarm tijdens een oefenwedstrijd tegen Jong NEC. "Donderdag is het gips verwijderd. Die avond trainde ik voor het eerst voluit mee. Daarna had ik overleg met de trainer (Ferdi Akankan, red.). Ik vond dat ik kon spelen. Poeh, het ging wel, maar conditioneel viel het vies tegen."

Op het defensieve middenveld speelde Broenland met Jacky Chi een belangrijke rol tijdens de 1-0 zege op HV & CV Quick, dat vorig seizoen nog als derde eindigde. In de 29e minuut kreeg hij zelfs een goede mogelijkheid, maar ontbrak de kracht in zijn schot. "Ons voetbal was niet goed, maar zij konden ook geen uitgespeelde kans creëren", vervolgde Broenland. "Dit zijn daarom drie belangrijke punten. Onze voorsprong op hen is nu negen." Angst had hij niet gekend. "Ik bezat nog niet de durf om duels voor 110 procent in te gaan. Ik probeerde mijn arm toch te ontlasten. Ging op een andere manier duels in. Anders klets ik er hard in. Ik was ook meer mezelf dan met het team bezig. Ik ben blij dat ik het vol heb gehouden. In overleg met de trainer leek het ook beter om te starten. Na een uur invallen in een wedstrijd, die al in hoog tempo bezig is, is niet fijn. Nu kon ik naar de kant als het moest. In de rust en tijdens de tweede helft vroeg Ferdi hoe het ging. Maar ik laat me niet kennen, haha.

Hij kijkt nogmaals naar zijn arm. "Tot de winterstop blijf ik deze bescherming dragen. Trainen doe ik met een brace. De artsen zeiden dat ik van het breukje nog een jaar last kan hebben. Als het zo moet, vind ik het geen probleem." Meest opvallende man op het veld zondag was Paco Geutjes. De twintigjarige middenvelder knalde in de achtste minuut al op de lat en ontpopte zich in de 48e minuut tot matchwinner. Hij nam een voorzet van de linkerkant van Aleksandar Lejic aan en uit de draai volleerde hij het leder met zijn linker in het doel. "Het ging heel snel, maar dit was de beste oplossing. Ik ben van origine rechts, maar door in mijn jeugd veel op mijn linker te trainen, ben ik nu nagenoeg tweebenig."

Geutjes vond de zege verdiend. "In de eerste helft waren we al beter. Dat bleef zo tot de zeventigste minuut. Toen was het overleven met enkele riskante momenten tot gevolg." Zo werd een Haags doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd en een strafschopsituatie weggewuifd. "We sluiten weer aan bij de top. Dat willen we ook. Hiervoor rijd ik elke keer vijftig minuten van Spijk naar Cuijk. Voetbal is het leukste dat er is. Helaas kan dat maar anderhalf uur per week. Daarom zal ik er ook alles aan doen om te spelen. En als ik zo belangrijk kan zijn, is dat perfect." JVC Cuijk klom door de zege naar plek negen. Zaterdag om 14.30 uur gaat de ploeg op bezoek bij koploper Jong FC Volendam.

Meer berichten