Zangdocente Kathelijne Mutsaarts verzorgt de workshops.
Zangdocente Kathelijne Mutsaarts verzorgt de workshops. (Foto: )

Nieuwe reeks workshops bij La Tertulia

De Muzerij verzorgt al enkele jaren workshops zang en adem in de stilteruimte bij La Tertulia in Sint Agatha op de laatste zaterdagochtend van de maand. Op zaterdag 27 oktober start een nieuwe reeks. De workshops ook eenmalig te bezoeken.

Zingen is vaak verbonden met prestatie. Wie kan het mooiste zingen? En wie haalt de hoogste noten? 'Dat is heel jammer want als je het zingen laat zijn zoals het op het moment is, vertelt het je veel over hoe je op dat moment bent. Het gewoon laten zijn en klinken kan dan heel bevrijdend zijn en je versteld doen staan over wat voor klank er eigenlijk in je lijf zit! Daar draait het bij de workshops Zang en Adem om: bij jezelf komen door adem en klank en je eigen geluid laten horen in communicatie met anderen. En natuurlijk vooral om het plezier dat je kunt beleven aan het (samen) zingen', laat de organisatie weten.

Iedere workshop start om 09.30 uur met adem- en klankoefeningen. Door deze oefeningen kom je in contact met je eigen lijf en met dat wat jou beweegt en inspireert. Na iets meer dan een uur is er koffie met wat lekkers en gelegenheid ervaringen met elkaar te delen. Dan is het tijd om met elkaar te zingen. Niet om te bewijzen dat je goed kunt zingen, maar om te voelen hoe blij je er van wordt. Zangervaring is dan ook zeker niet vereist! Allerlei liederen komen aan bod. Het gaat om het samen zingen en beleven, je eigen stem laten klinken en luisteren naar die van de ander. De workshops worden verzorgt door zangdocente Kathelijne Mutsaarts. Meer informatie is te vinden op www.de-muzerij.nl.

Meer berichten