Kim de Bruijni uit Cuijk met haar honden op de Maaskade. (foto: eigen foto)
Kim de Bruijni uit Cuijk met haar honden op de Maaskade. (foto: eigen foto)

'Hulp bieden aan honden en baasjes'

Kim de Bruijni uit Cuijk is een echte hondenliefhebber. Na een jaar vrijwillig in een dierenasiel en een aantal cursussen is ze naast haar dagelijks werk N'Djoy gestart. Een organisatie voor hulp aan honden en hun baasjes. "Ik wil een bijdrage leveren aan het welzijn van vooral honden in het Land van Cuijk en de baasjes die daar bij horen."

door Jos Janssen

N'Djoy is een samensmelting van de namen van haar twee honden Noa en Djoy: "Als je dit snel achter elkaar zegt kom je bij enjoy. Dat betekent genieten en dat wil ik vooral dieren en hun omgeving laten doen. Dit kan bijvoorbeeld door hondenvoerpakketten beschikbaar te stellen aan gezinnen die het niet zo breed hebben. Een soort voedselbank voor honden." Het idee is geboren in maart 2016 door Kims grote passie voor dieren. "Ik heb het idee uitgewerkt en ben begonnen met een sponsorloop van ruim 800 kilometer. Familie, vrienden en kennissen konden mij sponsoren per kilometer. Met dat geld heb ik 500 kilo hondenvoer kunnen kopen bij de Jumbo in Cuijk. Zij waren zo vriendelijk om mij bij elke negen pakken de tiende te schenken. Geweldig."

Naast het gratis voorzien van voer en snacks heeft Kim met haar organisatie N'Djoy nog een doel: "Op dit moment ben ik met de laatste weken van mijn studie hondengedragsdeskundige bezig. In de praktijk betekent dit dat ik gedragstherapie kan geven aan honden en hun baasjes, hen advies geven maar ook herplaatsen van honden. Dit werk doe ik tegen een betaalbare vergoeding. Herplaatsen gebeurt vanuit de thuissituatie. Ik heb een aantal gastgezinnen waar honden ondergebracht kunnen worden. Nieuwe gezinnen zijn altijd welkom. Dat kan in een noodsituatie zijn maar ook bij bijvoorbeeld ziekenhuisopname van het baasje."

In Cuijk en Boxmeer werkt Kim samen met de voedselbank: "Zij maken hondenbezitters attent op mijn organisatie en daarna nemen deze "baasjes"contact met me op. Ik ga dan langs en bespreek de situatie. Waaraan is behoefte. De meeste mensen vragen voer. De gewone voedselbank of schuldhulpverlening houdt geen rekening met de maandelijkse kosten voor dieren. Zo kan ik baasjes tijdelijk ondersteunen. Een keer per twee maanden bezoek ik alle gezinnen. Zo'n tien honden en zes katten heb ik onder me. Daarbij kan ik nog wel een vrijwilliger gebruiken. Ik kom in Cuijk maar ook in Boxmeer, Sint Anthonis. We hebben in die plaatsen ook verschillende inzamelpunten van voer wat mensen over hebben of willen schenken. Via mijn website zijn die inzamelpunten bereikbaar." Extra acties lopen bijzonder goed: "Laatst heb ik een inzameldag gedaan samen met, Marieke, een vrijwilliger, bij Albert Heijn in Cuijk. Fantastisch veel voer, snacks, hondenkoekjes geschonken gekregen. Begin april organiseerde ik een hondenwandeling met als afsluiting zwemmen in de hondenzwemvijver in Oeffelt. Het was een geweldige dag voor de honden en baasjes." www.ndjoy.nl of mail: info@ndjoy.nl.

Meer berichten