Sporter Jeroen de Wit, Bram Slootmans, student Teun Kemmerling, Mila Müskensen Lynn Jansen (v.l.n.r). (foto: eigen foto)
Sporter Jeroen de Wit, Bram Slootmans, student Teun Kemmerling, Mila Müskensen Lynn Jansen (v.l.n.r). (foto: eigen foto)

Leerlingen winnen Dragons' Den

Een aantal jaren geleden zond de KRO Dragons' Den uit: een tv-programma waarin startende ondernemers hun plannen presenteerden aan een aantal investeerders. Tegenwoordig is het programma beter bekend als Shark Tank, uitgezonden door Fox. Maar het is ook al enkele jaren een wedstrijd tussen vwo-leerlingen van het Merletcollege Cuijk, het Elzendaalcollege Boxmeer en Metameer Stevensbeek.

Op 26 september waren de leerlingen door de Rabobank Land van Cuijk uitgenodigd voor de grote finale van deze wedstrijd. De winnende ondernemingsplannen van iedere school werden door de desbetreffende ondernemers in spé gepresenteerd aan een drietal professionals.

Namens het Merletcollege verdedigde een vijftal leerlingen hun ondernemingsplan voor 't Fittig Hapje, een restaurant met gezonde maaltijden voor sporters, studenten en sportende studenten op de campus van de universiteit Nijmegen. Met veel enthousiasme vertelden ondernemers Bennie Dik en Anna Nas (ondersteund door voedingscoach Amanda Rein, student Teun en sporter Jeroen) over de plannen voor hun onderneming. Het complete plaatje overtuigde de dragons er dan ook van dat dit de winnaars moesten zijn van beide grote wisselbekers: één voor het beste ondernemingsplan en één voor de beste presentatie van de ingezonden ondernemingsplannen.

Meer berichten