Vorig jaar ging de hoofdprijs naar Sint Anthonis. Ook dit jaar is de gemeente finalist met een team. (foto: Jan Zandee, ©?AgriFood Capital)
Vorig jaar ging de hoofdprijs naar Sint Anthonis. Ook dit jaar is de gemeente finalist met een team. (foto: Jan Zandee, ©?AgriFood Capital) (Foto: )

Klaar voor finale Keukenbazen

Honderddertig teams stuurden dit jaar een lekker en gezond gerecht in voor Keukenbazen. Keukenbazen is AgriFood Capital's kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar uit de zeventien gemeenten in Noordoost-Brabant. De jurykoks hadden er een hele kluif aan om het winnende team in hun gemeente te kiezen, maar ze zijn er uit.

Deze teams gaan naar de finale, de Mega Live KookBattle. Die vindt plaats op zaterdag 6 oktober bij het Koning Willem I College in 's-Hertogenbosch.

Bernheze: Team F.E.M. Fieke Eefke Marith Fantastisch Eerlijke Maaltijd. Fieke Lucius, Eefke van Hout en Marith van den Hurk met hun F.E.M. Gevulde Bolcourgette. Boekel: Team V.I.P. Verse Italiaanse Pastamakers, 100% lokaal. Stijn van de Heuvel en Jette van Eldijk. Hun gerecht: Courgettepasta met gehaktballetjes en bruschetta met paddenstoelen. Boxmeer: Team De Riekevortse Kokken. Mustafa Claassen, Daan Kempen en Rens van den Heuvel maakten het gerecht Rondje Riekevort. Boxtel: Team Kookfriends. Meggie van Zuijlen en Aukje de Beer met Crazy spaghetti met een vleugje framboos. Cuijk: Team Foodmasters. Ferl Beekman, Seppe Willems en Dalinda van der Leest doen mee met Indische Familierecepten. Grave: Team Bakboontjes. Lotte Hermanussen, Lieke Hijmans en Valerie van Veelen met hun gerecht Draaiende Schotel. Haaren: Team The Keukenboys. Kian Kwinten, Guus van Hal en Fedde van den Bosch. Hun gerecht: De Haarense Dubbeldekker. 's-Hertogenbosch: Team De Smaakkoningen. Tijn Molenaar, Jasper Stommels en Malte Renner doen mee met het Herfstig Feestpasteitje. Heusden: Team De Knoflookjes!!! Merel Buijs en Roos Buijsmet hun Ruige Ravioli. Landerd: Team MNM. Minke van Haren, Mijntje Bongers en Noor Koenders doen mee met de Landerse Lamsstoof. Meierijstad: Team Kooksterren. Iris van der Linden, Ellis Kapteijns en Puck Sonnemans. Hun gerecht: 'Wij', de bloemetjes van de Meijerij. Mill en Sint Hubert: De Gekke Meiden Keukenbrigade. Lotte Daverveld, Chiara van Katwijk en Marly Tielemans. Hun gerecht: Mills Preistofpotje. Oss: Team De Spetters! Liz van der Heiden en Janne van Erp doen mee met Handmade Fastfood. Sint Anthonis: Team Smaaktwisters. Noor van den Oever en Amber Verhoeven stuurden Lasagne Locale met een Twist in. Sint-Michielsgestel: Team Girlpower. Mirre van Dis, Fréderique van den Oetelaar en Eva van Baast met hun Healthy Pizza. Uden: Team Ketchup! Liske van den Berg en Dyonne van Bommel. Hun gerecht: Bloemkoolkoekjes met ketchup. Vught: Team The Kitchen Girls Cromvoirt. Charlotte Harmsen en Guusje Bos doen mee met hun Stoofpotje op Grootmoeders Wijze. De Mega Live KookBattle vindt plaats op 6 oktober bij het Koning Willem I College, Vlijmenseweg in 's-Hertogenbosch, van 12.30 tot 17.00 uur.

Het Finalediner is op 10 oktober bij Agri&Food Plaza, Onderwijsboulevard 225 in 's-Hertogenbosch, van 16.00 tot 19.30 uur.

Meer berichten