Actiefoto van de derby tussen Hapse Boys en SIOL. (Foto: Tom Oosthout)
Actiefoto van de derby tussen Hapse Boys en SIOL. (Foto: Tom Oosthout)

Hapse luchtmacht beslist derby

Hapse Boys heeft in een sportieve derby SIOL verslagen. De groen-zwarten trokken door twee doelpunten van Job Kelderman en één goal van Rens Thijssen terecht aan het langste eind.

door Jos Janssen

Kelderman, doordeweeks luchtverkeersleider bij Eindhoven Airport, stond bij corners en vrije trappen regelmatig met de boomlange jongens Stef en Rens Thijssen en de iets minder lange good-old Joost van de Groes vooraan in het strafschopgebied. "Vorig seizoen heb ik acht kopgoals gemaakt. VAn origine ben ik middenvelder, maar ik ben nu een linie gezakt. Toch scoorde ik nu twee keer met de voet. Beide malen was het op twee meter van het doel, het waren dus beide intikkers. Bij de eerste nam ik de bal nog eerst aan en tikte toen binnen. De tweede kwam via een paar schijven voor mijn voeten. Niet nadenken."

Eigenlijk was de wedstrijd na een kwartier al beslist en zat Hapse Boys met een 2-0 voorsprong op rozen. SIOL, dat met vijf invallers speelde, werd door het hoge tempo naar achteren gedrukt en kwam daar zeer moeizaam onder vandaan. Spits Loutfi Chamlal probeerde het wel met afstandsschoten, maar die gingen over of naast. SIOL-trainer Lucien Roeffen schreeuwde zich de longen uit het lijf. Hij zette zijn ploeg na de vroege achterstand op verschillende posities om, maar zonder succes. Voor de rust schoot Van de Groes na een voorzet van Tom Meijer nog op de paal en kopte een bal rakelings naast. Na de rust liet Hapse boys SIOL komen. Kemperman: "De felle start van de wedstrijd kostte toch wat energie. We maakten daarom de keuze om ons bewust wat in te laten zakken. Om zo meer gebruik te maken van de ruimtes en onze snelheid. SIOL was de tweede helft daardoor wat meer aan de bal, maar miste de kracht om gevaarlijk te worden. Twaalf minuten voor tijd viel de beslissing. Rens Thijssen ging op rechts goed door en schoof de bal rustig langs SIOL-doelman Dylan Janssen. In de blessurestijd redde Loutfi Chamlal de Katwijkse eer. Hij nam de bal slim aan en uit de draai schoot hij fraai binnen. Kemperman: "We hadden graag de nul gehouden. We hebben nu twee wedstrijden gespeeld en twee keer gewonnen. Dat is een mooie start. We zijn voor het goede voetbalgevoel lekker begonnen. Na de winst in Beers (Hapse Boys versloeg HBV vorige week met 1-0) hadden we vandaag een aantal spelers terug van schorsingen. We zien wel waar dit eindigt dit seizoen." Hapse Boys staat na de tweede zege tweede in de stand. De kordaat leidende scheidsrechter Straatman hield de kaarten op zak. Met soms felle praatjes leidde hij de wedstrijd in goede banen. Kemperman mag dat deze week ook weer doen in de verkeerstoren: "Ik ben daar als beroepsmilitair verantwoordelijk voor het landen en starten." In deze Cuijkse derby was hij op de grasmat de leider van de Hapse Luchtmacht.

Meer berichten