Furkan Alakmak was goed op dreef. Op de foto passeert hij Sander Egmond.
Furkan Alakmak was goed op dreef. Op de foto passeert hij Sander Egmond. (Foto: Joris Verwijst)

Slordig JVC Cuijk boekt ruime zege

De cijfers op het scorebord kregen na het laatste fluitsignaal door de zon nog een mooie extra gloed: 4-1. JVC Cuijk klopte Blauw Geel'38 in eigen huis zondag met een ruime marge en klom naar plek zeven op de ranglijst. Al was iedereen het erover eens dat de uitslag geflatteerd was. "Het was te onzorgvuldig, te slordig in de opbouw. Zo eerlijk moeten we zijn."

door Sander Berends

Het slotakkoord paste eigenlijk niet bij de wedstrijd. Maar het doelpunt van Furkan Alakmak, waarmee hij de eindstand op het scorebord zette, was van wereldklasse. Aangespeeld door Jeroen van Schoonhoven zag hij van ruim 25 meter doelman Brahim Zaari te ver voor zijn doel staan. Met een fantastische lob verschalkte hij de sluitpost, die nauwelijks vijf jaar geleden namens Raja Casablanca de finale van de Wereldbeker tegen Real Madrid keepte. "Ik heb mooiere doelpunten gemaakt", vertelde de linksbuiten in Cuijkse dienst. "Of deze de top drie haalt? Ik denk het net niet. Ik zag de keeper voor zijn goal staan. Waarom niet stiften? Vorig jaar klopte ik hem ook zo. Toen kwam hij nog uit."

Alakmak kende toch al een mooie middag. In de 78e minuut werkte hij via de binnenkant van de paal de 3-1 uit een voorzet van de ingevallen Jay van Boxtel binnen. "De scheidsrechter had mogen fluiten. Ik kwam met gestrekt been in en raakte de bal met de punt van de voet. Het doelpunt viel op een goed moment. We speelden vooral na rust slordig. De drie punten moeten we koesteren, de rest maar snel vergeten", vervolgde de aanvaller, die vrijdag zijn 27e verjaardag vierde. "Lars Loermans was op dezelfde dag jarig. Hij trakteerde tijdens de clubavond, donderdag op snacks. Ik doe dat deze week. Ik gooi straks wel een appje in de groep waar de voorkeur naar uitgaat, haha."

JVC Cuijk begon goed tegen Blauw Geel'38. Na ruim drie minuten plaatste Paco Geutjes de bal in de verre hoek: 1-0. Acht minuten later kwamen de gasten op gelijke hoogte toen Danny Verbakel van dichtbij een voorzet van Joey Hellstern afrondde. In de 37e minuut nam de thuisclub opnieuw de leiding. Geutjes stuurde Van Schoonhoven weg, die doelman Zaari omspeelde en koel afrondde. "Ik sta nu op drie doelpunten. Als spits hanteer ik een schema voor mezelf. Ik had nu op vier moeten staan. Mijn doel aan het einde van het seizoen? Twintig."

Trainer Ferdi Akankan reageerde na afloop met een dubbel gevoel. "Dit was een wedstrijd, die we moesten winnen. We willen straks graag in het linkerrijtje eindigen. Dan zijn drie punten welkom. Maar aan de bal lieten we het redelijk liggen. Binnen een tel waren we die weer kwijt. Nu moesten we continu verdedigen. Ook verzuimden we de flanken te zoeken. Omdat de organisatie niet goed stond, haalde ik halverwege de eerste helft Abdelilah El Malki al naar de kant. De organisatie wordt nu mijn eerste aandachtspunt. Een stabiele groep krijgen. We weten dat we van iedereen kunnen winnen. Maar door het jeugdige in de groep kan het ook zomaar de andere kant opvallen. Dat wil ik absoluut voorkomen." Zondag gaat JVC Cuijk om 14.30 uur op bezoek bij OFC. De ploeg uit Oostzaan is de nummer vier op de ranglijst. Vorig seizoen eindigde het duel in 2-2. Loermans, die vanwege een hamstringblessure tegen Blauw Geel'38 ontbrak, keert terug in de selectie. Jassin Aarab vormt een twijfelgeval, Voor doelman Yorrit Kanters, die verdienstelijk werd vervangen door Desny Royendijk, en middenvelder Stan Broenland komt het duel te vroeg.

Meer berichten