Joop Bosmans (links) en Martien Bos (rechts): trots op erkenning voor meest gezonde supermarkt.
Joop Bosmans (links) en Martien Bos (rechts): trots op erkenning voor meest gezonde supermarkt. (Foto: persfoto)

Jumbo Bosmans stimuleert gezonde voeding

Jumbo Bosmans neemt het voortouw als het gaat om gezonde voeding. Het team uit Cuijk ontving vorige week een prijs vanwege hun samenwerking met het Smaakcentrum, waar kinderen leren over gezond eten.

Tijdens een landelijke themadag voor alle Jumbo-ondernemers reikte de directie een prijs uit voor de supermarkt die als geen ander gezonde voeding stimuleert. Jumbo Bosmans doet dit op verschillende manieren, waaronder het organiseren van supermarktsafari's en vegetarisch koken. De bijdrage aan het Smaakcentrum steekt er met kop en schouders bovenuit. Al vanaf de start van het Smaakcentrum door Martien Bos in 2015 stelt de supermarkt kosteloos de ingrediënten voor het praktijkgedeelte ter beschikking. Bovendien denkt Joop Bosmans actief mee als het gaat om de organisatie en continuïteit van het Smaakcentrum.

Basisschoolleerlingen die het Smaakcentrum bezoeken, krijgen theorielessen over gezonde voeding en duurzaamheid en gaan ook echt in de keuken aan de slag. De groepen 7 en 8 van alle basisscholen in de gemeente Cuijk kunnen drie dagdelen per jaar het Smaakcentrum bezoeken. Hiermee is voedingseducatie structureel onderdeel van het lesprogramma.

Meer berichten