Prins Gerton en adjudant Koen zullen bij de aftrap van het nieuwe seizoen aanwezig zijn. (foto: Marco van den Broek)
Prins Gerton en adjudant Koen zullen bij de aftrap van het nieuwe seizoen aanwezig zijn. (foto: Marco van den Broek)

De Nölers trapt nieuw af: plannen op 29 september gepresenteerd

De "R" zit weer in de maand dus ontwaken alle carnavalisten en zo ook de Kuukse Nölers. In de afgelopen maanden zijn evaluaties opgevolgd door nieuwe plannen en op 29 september presenteert het Karnavalsgezelschap zich weer voor een nieuw seizoen.

Traditioneel staat de openings- en installatieavond op het programma waar oud-gedienden worden uitgezwaaid en nieuwelingen worden verwelkomd. Uiteraard vindt dit plaats onder toeziend oog van prins Gerton en adjudant Koen. In de nadagen van hun regeerperiode mogen zij nog een keer getuige zijn van een op en top nölersfeestje en ligt er voor hun nog een taak weggelegd in het uitreiken van diverse ereonderscheidingen.

Zoals gezegd staat de avond in het teken van vertrek en welkom. Dit alles wordt op vakkundige wijze aan elkaar gepraat door vorst Pieter en waar nodig aangevuld door president Barry. Op deze avond wordt afscheid genomen van de Tröters. Zij hebben de afgelopen 44 jaar als hofkapel gefungeerd, maar er is besloten om dat niet langer te doen. Ook wordt er, na jarenlange inzet voor het gezelschap, afscheid genomen van secretaris Ruud Janssen en instructrices van de dansgarde Bibi de Haas en Leonie van de Hoogen. Hun opvolgers staan reeds te trappelen.

De Kuukse vunderaars hebben al slapeloze nachten en wachten met smart op de eerste hint over de nieuwe prins. Aan het eind van de avond zal president Barry deze bekendmaken en dan is het spel echt op de wagen. De grote vraag vanaf dat moment is dan toch echt: Wie wordt de zestigste prins van de Nölers?

Kortom alle ingrediënten zijn aanwezig om er zaterdag 29 september een daverend feest van te maken als een geweldige opmaat naar het Kuuks carnaval. De avond vindt plaats in het Grand Café van de Schouwburg en begint om 20.30 uur. Iedereen is van harte welkom en de entree is gratis.

Meer berichten