Jeroen van Schoonhoven wordt fors aangepakt door TEC-verdediger Migiel Zeller. (Foto: Erich Snijder)
Jeroen van Schoonhoven wordt fors aangepakt door TEC-verdediger Migiel Zeller. (Foto: Erich Snijder)

Klap voor JVC Cuijk diep in extra tijd

Hij leek uit te groeien tot Man of the Match. Maar diep in de extra tijd incasseerde doelman Yorrit Kanters toch nog de 1-0 waardoor JVC Cuijk zondag met lege handen stond. sv TEC blijft daardoor in het spoor van koploper Jong FC Volendam. "Dit is zuur, want we speelden echt supergoed."

door Sander Berends

Wie het doelpunt scoorde, was na afloop een groot vraagteken op het Tielse sportpark. Het wedstrijdformulier meldde Yorrit Kanters, eigen doelpunt. Maar de Hapse doelman van JVC Cuijk ontkende dat. "Ik was het niet. Wie wel? Geen idee." Ook Rik Renirie moest het antwoord schuldig blijven. "Hij ging via een ouderwetse kluts in het doel. Voor bijna niemand was te zien wie hem als laatste raakte. Maar dat maakt ook niet uit. Eigenlijk had dit doelpunt niet mogen vallen." Daarmee wees Renirie naar de arbiter.

In de extra tijd weigerde de leidsman te fluiten voor een strafschop nadat Lars Loermans een duw kreeg. Nadat trainer Ferdi Akankan daarop twee keer 'hij duwt toch met twee handen in zijn rug' schreeuwde, werd hij weggestuurd. Daarmee was het leed niet geleden, want na de spelhervatting kreeg invaller Paco Geutjes bij de cornervlag geen vrije trap. Uit de tegenaanval redde Kanters knap op een hard schot van Robby Holder waarna de aansluitende corner van Matthijs van Gessel het noodlot compleet maakte.

"We wisten dat ze sterk waren. Ze hebben een ervaren ploeg met veel oud-profs en staan niet voor niets gedeeld tweede. We hebben volle bak geknokt om een puntje mee te nemen. Met een beetje geluk maken we zelf de 0-1", vond ook Renirie. Die kansen waren er wel degelijk. Renirie zag een schot gekeerd worden en Jeroen van Schoonhoven trof met een inzet in de 36e minuut de paal. In de tweede helft tikte de Tielse doelman Sebastiaan van der Sman een kopbal van Furkan Alakmak uit een voorzet van Renirie op de lat. Ook Geutjes, na zeventig minuten ingevallen voor Van Schoonhoven, zag de keeper na een mooie soloactie als eindstation.

Gestopte penalty

"Zij maakten het spel", vervolgde Renirie. "We liepen met name achteruit, maar vooral in de eerste helft kregen ze nauwelijks kansen. Alleen via schoten van afstand. Ze speelden ook zonder buitenspelers. Pas toen ze na rust Holder als linksbuiten inbrachten, werden ze gevaarlijk en groeide Yorrit uit tot onze Man of the Match. Hij keepte een megagoede wedstrijd, verrichte vele reddingen en sleepte ons er de hele wedstrijd doorheen." Het hoogtepunt vormde de gestopte penalty van Serhat Koç in de 66e minuut. Gegeven nadat Koç werd vastgehouden door Abdelilah El Malki. Kanters, die bijna als penaltykiller door het leven, bleef nuchter. "Het is geen specialiteit van me. Ik koos gewoon een hoek."

JVC Cuijk staat na de nipte nederlaag op plek twaalf. Zondag speelt de ploeg van Ferdi Akankan weer thuis. Dan komt Blauw Geel'38 naar Sportpark De Groenendijkse Kampen. De tegenstander uit Veghel staat met drie punten zestiende. Renirie: "Daardoor zullen ze volle bak gemotiveerd naar Cuijk komen. Ook willen ze vast revanche willen boeken voor de verspeelde periodetitel van vorig seizoen." JVC Cuijk passeerde toen op de slotdag van de Tweede Periode nog Blauw Geel'38 en greep een Play-Off ticket. Jay van Boxtel, die al twee weken buitenspel staat met een hamstringblessure, vormt een vraagteken. Stan Broenland is nog niet vol in training na zijn gebroken linkerarm. Aftrap is zondag om 14.00 uur.

Meer berichten