In de bibliotheek krijgen mensen in oktober tips over hoe ze duurzaam aan de slag kunnen. Deze reeks, Wij Gaan Voor Groen, bestaat uit vier woensdagavonden.
In de bibliotheek krijgen mensen in oktober tips over hoe ze duurzaam aan de slag kunnen. Deze reeks, Wij Gaan Voor Groen, bestaat uit vier woensdagavonden.

Bieb gaat op groene tour met duurzame lezingen

In het kader van De Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober organiseert BiblioPlus samen met de gemeente Cuijk en het Cuijks Energie Collectief de reeks Wij Gaan Voor Groen. De reeks bestaat uit vier woensdagavonden in oktober die elk in het teken van duurzaamheid staan.

De avonden op 3, 10, 24 en 31 oktober zijn zowel informerend – hoe wek ik (zelf) zonne-energie op? – als inspirerend – hoe kan ik zelf een positieve invloed uitoefenen op klimaatverandering? De avonden zijn gratis toegankelijk.

Programma

3 oktober 20.00 uur:
Babette Porcelijn

Auteur en ontwerper Porcelijn bracht vorig jaar het boek De Verborgen Impact uit. Ze onderzocht hierin hoe je als consument zo effectief mogelijk kunt verduurzamen. En dat begint natuurlijk bij weten waar je grootste impact zit op je omgeving. Precies daar ontdekte zij een grote blinde vlek: de verborgen impact.

10 oktober 20.00 uur:
Zonne-energie op het dak

Deze avond word je door de gemeente en het Cuijks Energie Collectief bijgepraat over de mogelijkheden van zonnepanelen: zon op eigen dak (door de gemeente Cuijk) en zon op andermans dak (door het Cuijks Energie Collectief).

24 oktober 19.00 uur: Tegenlicht Meet Up

Elke vierde woensdag van de maand is er een Tegenlicht Meet Up n.a.v. een aflevering uit de VPRO-reeks. Op 24 oktober staat de aflevering 'Worsteling van de Groenmens' centraal. Na het bekijken ervan geeft een coach van KlimaatGesprekken een workshop.

31 oktober 20.00 uur: Wat kun je zelf doen tegen de gevolgen van klimaatverandering?

We merken steeds meer van de klimaatverandering. Wat kunnen we (zelf) doen om onze omgeving aan te passen? Meer wateropvang, groen en schaduw, hoe pak je dat aan? En zijn er ook subsidies?

De avonden zijn gratis toegankelijk, maar meld je wel even aan via de website www.biblioplus.nl.

Meer berichten