Kleurrijk jasje tijdens Cultuur aan de Maas

Er staan volgende week zondag ruim veertig kramen met diverse kunst en boeken in Cuijk.
Er staan volgende week zondag ruim veertig kramen met diverse kunst en boeken in Cuijk. (Foto: Via organisatie)

Volgende week zondag 26 augustus vindt in Cuijk voor de vijftiende keer het festijn Cultuur aan de Maas plaats, een evenement georganiseerd door de Stichting Cultureel Hart Cuijk.

Cuijk - Kleurrijk is het thema van dit derde lustrum: kleurrijk in klanken, in beelden en in mensen. Naast de gratis toegankelijke musea, bezienswaardigheden en instellingen en de ruim veertig kramen met kunst en boeken, treden op diverse podia zo'n 25 muziekgezelschappen, koren, bands en solisten op.

In de Oblatentuin treffen bezoekers een heuse circusact met workshop voor de jeugd aan en verspreid over het terrein staat een aantal Living Statues (Levende Standbeelden). Ook voor deze vorm van straattheater/kunst kan de jeugd deelnemen aan een workshop (schouwburg). En natuurlijk zijn er talrijke gezellige terrassen waar bezoekers even bij kunnen komen met een hapje en een drankje.

Fiets-4-daagse

Cuijk is die dag ook weer 'superstop' van de Nijmeegse fiets-4-daagse. Scouting Cuijk bewaakt de fietsenstalling (met oplaadpunt e-bikes) en de Cuijkse horeca trakteert deelnemers op een gratis kop koffie of thee.

Nadere informatie en een programmaoverzicht staat op de website. Hier staat tevens informatie over kraamverhuur.

Tijden

Cultuur aan de Maas vindt plaats tussen 13.00 en 17.00 uur. De kunst- en boekenmarkt is van 11.00 tot 17.00 uur.

cultureelhartcuijk.nl

Meer berichten