Arie van Turnhout heet iedereen welkom op het vrijwilligersfeest van de Voedselbank Land van Cuijk
Arie van Turnhout heet iedereen welkom op het vrijwilligersfeest van de Voedselbank Land van Cuijk (Foto: Régie Driessen)

Feest voor vrijwilligers Voedselbank Land van Cuijk

Alle vrijwilligers van de Voedselbank Land van Cuijk waren uitgenodigd voor een feest op zaterdag 28 juli: een uitnodiging voor bijna 50 vrijwilligers.

Bij de ontvangst kregen alle gasten koffie/thee en iets lekkers aangeboden. Vervolgens werd een welkomstwoord uitgesproken door de voorzitter van de Voedselbank Land van Cuijk, Arie van Turnhout. Arie memoreerde aan de vele activiteiten die afgelopen jaar zijn uitgevoerd.

Ook werden Gerdien en Gertjan Konijnenbelt in de bloemetjes gezet: eind augustus zijn zij beide 10 jaar actief als vrijwilliger. Een hartelijk applaus viel hun ten deel.

Vervolgens werd in 6 groepen Jeu-de-Boules gespeeld onder deskundige begeleiding van de Jeu-de-boules vereniging ‘Fair Play’ uit Vianen. Na een spel van ruim twee uur werden de scores geteld en mochten Thea Schaminee bij de dames en Gertjan Konijnenbelt bij de heren de felicitaties en een bierpakket in ontvangst nemen.

Het laatste deel van het feest was een barbecue waarin iedereen een keuze kon maken uit een diversiteit van hapjes. Mede door het mooie weer was het genieten; er waren vele geanimeerde gesprekken.

Vrijwilligers betrokken bij een distributiepunt kennen elkaar maar er zijn weinig contactmomenten met vrijwilligers van andere distributiepunten of met betrokkenen van het depot. Het feest was een mooie gelegenheid om met elkaar kennis te maken en ervaringen uit te wisselen.

De Voedselbank Land van Cuijk zet zich in voor de financieel minst draagkrachtigen in de vijf gemeenten van het Land van Cuijk. Er is een depot in Rijkevoort en wekelijks worden in het depot voedselpakketten samengesteld. Deze worden vervolgens vervoerd naar de drie distributiepunten in het Land van Cuijk. Er is een distributiepunt in Boxmeer, Cuijk en Grave.

De Voedselbank Land van Cuijk draait volledig op vrijwilligers, er worden voor inspanningen geen financiële vergoedingen verstrekt. Voor meer info zie www.voedselbanklandvancuijk.nl

Meer berichten