Waterbeestjes vangen in Nationaal Park de Maasduinen. (foto: persfoto)
Waterbeestjes vangen in Nationaal Park de Maasduinen. (foto: persfoto) (Foto: )

Waterbeestjes vangen in Park de Maasduinen

Speciaal voor kinderen van 6-12 jaar wordt er op dinsdag 31 juli om 14.30 uur een kinderactiviteit georganiseerd. Deze start vanaf activiteitencentrum De Zevenboom aan de Kapelstraat 71 in Afferden. De activiteit is gratis en duurt ongeveer twee uur. Denk aan kleding en schoenen die vies en nat mogen worden. Ouders mogen ook mee.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Kinderen duiken samen met de Maasduinengidsen in de wonderlijke onderwaterwereld van Nationaal Park De Maasduinen. Niet letterlijk natuurlijk maar met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten wordt er onderzocht wat voor dieren er in het water leven in het vennetje nabij De Zevenboom. Kikkers, bootsmannetjes, watertorren of andere beestjes kunnen deze middag gevangen en van heel dichtbij bekeken worden. Klaar met ontdekken? Dan worden de diertjes weer voorzichtig teruggezet.

Meer berichten