De voetballers uit Haps. (foto: Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC)
De voetballers uit Haps. (foto: Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC) (Foto: )

Kijk naar Toen: Stoere voetballers uit Haps

Kijk ze daar staan, de stoere voetballertjes uit Haps. De foto is vermoedelijk genomen bij de installatie van pastoor Steures, in 1945, want de Voetbalvereniging Haps was uiteraard wel goed R.K. Het waren andere tijden toen: geen tattoos, het haar in de plooi en deze knapen dragen geen kekke gifgroene balletschoentjes, maar échte stevige voetbalschoenen. Met stalen neuzen, zonder twijfel. Voetbal was nog een mannensport. Dat 70 jaar later de eer van het Nederlandse voetbal hoog gehouden moest worden door de dames, was nog volstrekt ondenkbaar.

We weten precies wie deze getalenteerde knapen zijn, dus daar hoeven we niet naar te vragen. Waar we wél op zitten te wachten zijn verhalen over RKVV Haps: over glorieuze overwinningen, kampioenschappen of juist kansloze inmaakpartijen. Enne…: is er inmiddels ook een Haps' damesteam? We hopen op reacties! Wij nodigen je van harte uit om je herinneringen te delen via het digitale geschiedenisboekje voor de inwoners van Haps: www.bhic.nl/haps.

De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC), in samenwerking met het Cuijks Weekblad. Reageren kan via www.bhic.nl/haps, telefonisch op (073)6818500 (op werkdagen) of per mail via kijknaartoen@bhic.nl.

Meer berichten