De organisatie van de Cuijkse golfdag is klaar voor de nieuwste editie op 1 september. (foto: Patrick Bongartz Fotografie)
De organisatie van de Cuijkse golfdag is klaar voor de nieuwste editie op 1 september. (foto: Patrick Bongartz Fotografie) (Foto: Patrick Bongartz)

Nieuwe editie Cuijkse Golfdag

De Cuijkse Golfdag vindt dit jaar plaats op zaterdag 1 september. Net zoals voorgaande jaren is landgoed en golfbaan Blijenbeek in Afferden het decor van de dag. De aanmelding voor het jaarlijkse evenement is inmiddels geopend. De organisatie hoopt ook dit jaar weer op veel deelnemers. De golfdag met als hoofdsponsor BGH Accountants & Adviseurs is toe aan de twaalfde editie.

Net als voorgaande jaren kan de Cuijkse Golfdag weer rekenen op ondersteuning van diverse ondernemers uit de gemeente Cuijk. Zo staan er op negen holes ondernemers met een hapje en een drankje. "Het is belangrijk om draagvlak te hebben in de Cuijkse gemeenschap. We werken graag samen met deze ondernemers", vertelt Bert Hendriks van de organisatie enthousiast. Het comité bestaat verder uit Nico van Ast, Paul Braam, Monique Hop, Theo Smits en Peter Theunissen. Een team bestaat voor deze dag uit twee personen. Het is ook mogelijk om als eenling in te schrijven. De organisatie zorgt dan voor een passende teamgenoot. "We hopen ook dit jaar weer op zo'n 120 deelnemers. Het is een dag voor alle inwoners uit de gemeente Cuijk. Ook oud-inwoners zijn van harte welkom. Op die manier wordt het ook een beetje een reünie." Voor verschillende inwoners van de gemeente Cuijk voelt het wellicht als een Cuijks feestje, maar dat is volgens Hendriks niet aan de orde. "We hebben graag deelnemers uit Beers, Haps, Linden, Sint Agatha, Katwijk en Vianen. Dat maakt de dag alleen maar leuker."

Goed doel
Net als voorgaande jaren heeft de organisatie van de Cuijkse Golfdag weer een goed doel uitgekozen. Dit jaar is de Fotoarchiefdienst (FAD) Cuijk het goede doel. "Vorig jaar speelden we voor zorgcentrum De SchitteRing in Haps. We kiezen elk jaar een goed doel uit in de gemeente Cuijk."

Barbecue
Tijdens de Cuijkse Golfdag staat plezier hoog in het vaandel. Het gaat niet om de winst, maar uiteindelijk is er altijd een winnaar. "Dat hoort er toch een beetje bij. De spelvorm is overigens Best Ball met een gemiddelde handicapverrekening." De aftrap zal dit jaar om 09.00 uur zijn met koffie en gebak. De golfdag begint officieel om 10.30 uur. Na afloop van het golftoernooi is er een barbecue. "Er is ook altijd een muzikale verrassing. Vorig jaar werden we verrast door een artiest die uit een rokende bestelbus kwam. Ook dit jaar hebben we weer een muzikale afsluiter", besluit Hendriks.

De inschrijving voor de Cuijkse Golfdag is dus geopend. Inschrijven kan via www.cuijksegolfdag.nl. Meer informatie is te verkrijgen op de website of via info@cuijksegolfdag.nl. Het is ook mogelijk om per touringcar naar Afferden te reizen. Meer informatie over de vervoersmogelijkheden is te vinden op het inschrijfformulier, dat te vinden is op de website.

Meer berichten