Lokale omroepen bundelen krachten

De lokale omroepen van Gennep en Bergen bundelen hun krachten en gaan vanaf 1 september samen een televisiekanaal verzorgen onder de naam TVLtv. De omroepen zullen om de dag een eigen lokaal televisieprogramma uitzenden. De besturen van de achterliggende omroepstichtingen SMOG en BAVLOS hebben hiervoor deze week een overeenkomst ondertekend.

Stichting Multimediale Omroep Gennep (SMOG), bekend onder de naam GennepNews, is door het Commissariaat voor de Media (CvdM) aangewezen als de nieuwe zendgemachtigde voor de gemeente Gennep. De Bergense en Arcen en Veldense Lokale Omroepstichting (BAVLOS) zendt al bijna 25 jaar uit onder de naam Maasland Radio.

De samenwerking tussen de buuromroepen sluit aan bij de doelstelling van de landelijke koepelorganisatie OLON om de lokale omroepsector te professionaliseren. Doordat de omroepen uit Gennep en Bergen een televisiekanaal delen wordt flink bespaard op de kosten voor doorgifte via het digitale televisiepakket. Ook op redactioneel gebied levert de samenwerking voordelen op.

Voorzitter Joris van Agt van GennepNews: "Omdat het onmogelijk is 24 uur per dag (relevante) content te maken over kleine gemeenten als Bergen en Gennep, en wij de inwoners van beide gemeenten toch willen voorzien van een televisiekanaal hebben we de ideale oplossing gevonden." Maasland-directeur Vince Beijersbergen vult aan: "Zo wordt het mogelijk om ook in kleinere gemeenten een volwaardige lokale omroep te verzorgen die dagelijks nieuws en informatie brengt."

Het kanaal krijgt de overkoepelende naam TVLtv: Top van Limburg Televisie. GennepNews en Maasland Radio blijven gewoon bestaan, en behouden hun eigen identiteit. Om de dag is één van de twee omroepen straks te zien op TVLtv. De omroepen gaan ook samen radioprogramma's uitzenden. TVLtv is in de gemeenten Bergen en Gennep te ontvangen via het digitale televisiepakket. Bij Ziggo op kanaal 44, en via KPN, XS4ALL en Telfort op kanaal 1374.

Meer berichten