De jongen bezorgde brood in het buitengebied van Cuijk. (foto: collectie BHIC)
De jongen bezorgde brood in het buitengebied van Cuijk. (foto: collectie BHIC)

Kijk naar Toen: Brood van wakker Wintels

Er moet een tijd zijn geweest, waarin iedere Cuijkenaar bakker Wintels kende. Met een enorme bak voorop zijn fiets (of is het een bromfiets?) rijdt deze jongeman door het buitengebied van Cuijk om de mensen aan huis van vers kwaliteitsbrood te voorzien. Voor een bakker lijkt hij ons erg jong, dus misschien hebben we hier te maken met een leerling of knecht. Wie de beschikking had over een telefoon kon bakker Wintels ook bellen. Hij zal met telefoonnummer 18 een van de eerste aansluitingen in Cuijk hebben gehad.

'Je merkt dat wij maar weinig weten over bakker Wintels, zijn kwaliteitsbrood of de jongeman die het rondbracht. Jij wel? Wij nodigen je van harte uit om je herinneringen te delen via het digitale geschiedenisboekje voor de inwoners van Cuijk en Sint Agatha: www.bhic.nl/cuijk-en-sint-agatha en ga naar 'Kijk naar Toen'. Benieuwd naar de reacties op de vorige foto? Ga naar www.bhic.nl/verhalen en zoek op Kijk naar Toen', schrijft BHIC.

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn de persoonlijke verhalen die erachter schuil gaan. En daar zoeken wij naar! Was jij erbij toen de fotograaf afdrukte? Weet je nog wat er gebeurde? Vertel het ons en 'schrijf geschiedenis'! De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC), in samenwerking met het Cuijks Weekblad. Reageren kan via www.bhic.nl/cuijk-en-sint-agatha, telefonisch op (073)6818500 (op werkdagen), per mail via kijknaartoen@bhic.nl of per post: BHIC, Postbus 81, 5201 AB, Den Bosch.

Meer berichten