De meiden waren trots op hun kampioensschaal. (foto: Hanny van der Linden)
De meiden waren trots op hun kampioensschaal. (foto: Hanny van der Linden) (Foto: )

Voetbalsters Vianen Vooruit/HBV strijden in landelijke finale

Voor de meesten blijft het een droom dat het volkslied voor je gespeeld wordt, maar voor de voetbalsters van SJO Vianen Vooruit/HBV MO11-1 kwam deze droom uit. Als gevolg van het behaalde najaarskampioenschap in de reguliere competitie ontving dit team een uitnodiging van de KNVB om deel te nemen aan het office Nederlandse kampioenschap. Het toernooi vond plaats in Roden (Drenthe).

De ouders van de speelsters regelden een accommodatie en op zaterdag 16 juni werd de reis naar Paterswolde gemaakt om langzaam in de stemming te komen om aan het toernooi te beginnen. Op zondag werd de supportersschare gecomplementeerd door huisfotograaf Hanny van der Linden. Zij legde deze belevenis voor eeuwig vast. Geheel vrijwillig was zij bereid om de reis van meer dan 200 kilometer te maken.

Eindelijk was het dan wedstrijddag voor de voetbalsters. Gedurende de openingsceremonie, voorzien van Champions League-hymne werden alle 24 teams voorgesteld aan het publiek. Langzaam kwam het besef bij de meiden dat ze tot de beste 24 team van Nederland behoorden in hun leeftijdscategorie. De spanning werd opgebouwd en de klanken van Het Wilhelmus klonken zelfs over het sportpark. Met de hand op het hart werd het volkslied meegezongen door de speelsters.

Het combinatieteam werd ingedeeld in een groep met Dwingeloo, Graaf Willem II VAC uit Wassenaar en de meiden van ST Estria/GVV/SCV. De eerste twee teams waren duidelijk een maatje te groot, maar tegen de streekgenoten uit Grave, Velp en Escharen werd er gewonnen: 2-1. De meiden werden derde in hun groep. Na de herindeling kwam de ploeg in categorie II terecht.

Na de middag speelde Vianen Vooruit/HBV nog tegen RSC Alliance uit Roosendaal, vv Assen en OSC Oosterhoud (Gld.). Deze drie wedstrijden werden verloren. Daardoor werd het toernooi afgesloten op een verdienstelijke zestiende plaats. Bij de prijsuitreiking kregen de voetbalsters een échte kampioensschaal van de KNVB. Later kreeg ook nog iedereen zijn eigen schaal. De tegenstanders van deze dag waren een maatje te groot. Desondanks is de ploeg trots op het resultaat.

Samen met leiders Rick Hermanussen, Kim van Wanrooij en Joost Jacobs kan de ploeg met een trots gevoel terugkijken op een goed seizoen. Het team valt volgend seizoen uit elkaar, maar wellicht speelt deze talentvolle lichting in de toekomst weer samen.

Meer berichten