Beeld van een eerdere editie van het Zomeravondconcert in Katwijk. (foto: Peter van de Langenberg)
Beeld van een eerdere editie van het Zomeravondconcert in Katwijk. (foto: Peter van de Langenberg)

Vermakelijk avondconcert in Katwijk

Het Zomeravondconcert aan de Maaskade in Katwijk wordt dit jaar voor de vierde keer door Muzelinck in samenwerking met de Dorpsraad Katwijk georganiseerd.

door Jos Janssen

Een van de organisatoren is Henri Elbers van Muzelinck: "Het concert bestaat telkens uit een onderdeel verzorgd door leerlingen van Muzelinck. Zij geven dan hun eindpresentatie na een heel seizoen muziekles. Het andere deel bestaat uit een optreden door een muziekvereniging. In eerdere versies van het Zomeravondconcert hebben Harmonie Irene uit Beers en Fanfare Vicinia Vianen deelgenomen. Dit jaar neemt de Bull Town Big Band deel aan het Zomeravondconcert. Daar zijn we heel erg blij mee. Dit orkest heeft inmiddels een brede reputatie opgebouwd. De Bull Town Band beheerst een groot repertoire, met naast Jazz, met stukken van onder andere Snarky Puppy, Duke Ellington, Thad Jones en Sammy Nestico, ook pittige Latin en Pop."

Muzelinck timmert met haar centrum hard aan de weg om cultuureducatie vooral bij jeugd op de scholen te stimuleren: "We hebben met de gemeente een driejarig contract afgesloten tot 2019. Dit contract heeft drie doelstellingen: cultuureducatie op alle scholen, doorstromen naar vrije tijd en deelname aan o.a. muziekverenigingen. Wij proberen daarom verbindingen te leggen tussen basisscholen en cultuuraanbieders. In onze opleidingen na school leren de muziekleerlingen ook hoe ze zich moeten presenteren. Zo'n concert in Katwijk is een mooie gelegenheid om dat te laten zien."

Ook dit jaar zal het zomeravondconcert gegeven worden op de veerstoep bij Katwijk aan de Maas. Een unieke locatie in de open lucht met een prachtige vlonder. "We hebben als Muzelinck centrum voor de Kunsten en de dorpsraad Katwijk een aantal jaren geleden de handen ineen geslagen voor dit initiatief. En met succes gezien de belangstelling de vorige keren."

De diversiteit aan optredens maakt het concert heel aantrekkelijk: "Leerlingen van Muzelinck treden op met een keur aan verschillende instrumenten. Van gitaar tot saxofoon en van viool tot klarinet. Er zit heel veel muzikaal talent tussen. De leeftijd van onze muzikanten ligt tussen 6 en 16 jaar." Het concert is voor iedereen vrij toegankelijk en gratis. "Op de veerstoep is een oplopende verhoging zodat iedereen goed zicht heeft. Zelf een stoel meebrengen mag ook."

Dit Katwijks zomeravondconcert beidt ook enorm veel kansen voor jonge muzikanten om nieuwe ervaringen op te doen: "Bijzonder is het feit dat het een concert betreft van jongere muzikanten en volwassen muzikanten. De volwassen muzikanten kunnen een inspiratiebron zijn voor onze leerlingen. De locatie, een prachtig plekje aan de Maas, is natuurlijk eveneens schitterend. Er is horeca aanwezig dus het beloofd wederom een sfeervol geheel te worden." Het concert is op zaterdagavond 30 juni en de aanvang is 19.00 uur.

Meer berichten