Spelenderwijs leren kinderen de watersport kennen. (foto: eigen foto)
Spelenderwijs leren kinderen de watersport kennen. (foto: eigen foto) (Foto: )

Snuffelen aan watersport

Snuffelen aan zeilen, kanoën en windsurfen. Gratis en onder begeleiding van watersportinstructeurs. Die kans krijgen kinderen van zeven tot twaalf jaar tijdens Optimist on Tour. Watersport is in opkomst in het Land van Cuijk. En daarom wordt dit landelijk bekende watersportevenement binnenkort voor tweede keer georganiseerd op de Kraaijenbergse Plassen.

Dit watersportgebied zorgt voor een groeiende belangstelling voor de watersport in Cuijk en omgeving. Ook voor kinderen is er veel leuks en spannends te beleven op het water. Op zaterdag 16 juni laat Optimist on Tour de jeugd van zeven tot twaalf, en hun ouders, gratis kennismaken met wat er zoal mogelijk is.

In sessies van 2,5 uur gaan de jeugdige deelnemers zeilen, kanoën en windsurfen. Onder begeleiding van ervaren instructeurs leren ze actief en al spelend de basisprincipes van deze drie watersporten. Alle jeugd is welkom. Er is plek voor 108 kinderen in de genoemde leeftijdsgroep. Ieder krijgt na afloop een leuke verrassing, zodat de belangstelling voor de watersport een vervolg kan krijgen.

De organisatie in de regio Land van Cuijk is opgepakt door Watersportvereniging De Kraaijenbergse Plassen en de Beerse zeilschool Bij Ceulemans. Geïnteresseerde jeugd dient zich vooraf in te schrijven via de website: www.optimistontourcuijk.nl. Daar is ook meer informatie te vinden.

Meer berichten