De cheque werd overhandigd aan hospicehuis de Cocon uit Sint Anthonis. (foto: Jos Janssen fotografie)
De cheque werd overhandigd aan hospicehuis de Cocon uit Sint Anthonis. (foto: Jos Janssen fotografie) (Foto: )

Haringparty Kiwanisclub groot succes

De jaarlijkse haringparty van de Kiwanisclub Land van Cuijk kende vorige week een ongekende belangstelling. Deze grote interesse zorgde er voor dat de opbrengst 15.000 euro was voor het gekozen goede doel hospicehuis de Cocon in Sint Anthonis.

door Jos Janssen

Kiwanislid en oud-huisarts Gert van Lieshout opende de bijeenkomst met een bewogen verhaal hoe men gekomen was tot dit doel: "Een oudere dame kwam op 18 december 2017 in de Cocon op voorspraak van haar zoon, een van onze leden. Zij overleed op 7 januari maar net daarvoor vertelde deze dame: "'Ik ben hier verwend. Ik heb het hier ontzettend goed gehad in de laatste periode van mijn leven." Van Lieshout gaf daarbij ook aan dat diezelfde zoon hoorde van de sterk verouderde verwarmingsinstallatie in de Cocon. "Een hele goede reden om dit jaar hiervoor onze opbrengst te bestemmen."

Om nader kennis te maken met de Cocon vertelden daarna Miranda van den Broek en Ivo Wijdeveld, coördinatoren bij de Cocon, meer over de organisatie: "Wij bieden zorg in de Cocon maar ook bij het waken thuis in de laatste levensfase. Mensen die hiervoor in aanmerking komen moeten wel een terminaalverklaring hebben. De zorg wordt verleend door medewerkers van de Thuiszorg maar onze vrijwilligers zijn heel erg belangrijk. Zij zorgen voor dat stukje extra aandacht. We proberen thuis zoveel mogelijk na te bootsen. Vandaar ons naam het "Bijna Thuis Huis."

Om de ondersteuning van de Cocon nog een extra dimensie te geven zorgde de Kiwanisclub voor nog een extra bijdrage. Van Lieshout: "De bewoners zitten er straks warmpjes bij met de nieuwe verwarming. Maar vijf sponsoren zijn ook nog bereid geweest om voor iedere kamer een airco beschikbaar te stellen. Dat verdient ons extra applaus."

Daarna mochten de vertegenwoordigers de cheque van 15.000 euro in ontvangst nemen uit handen van de voorzitter van de Kiwanisclub, Chris van Kempen. Miranda van de Broek: "Wij horen soms wel eens, waarom vragen jullie zoveel geld? Laat ik hierin heel erg duidelijk zijn: we doen dit alles voor onze gasten. We doen het zeker niet voor onszelf. Daarom willen wij jullie namens onze gasten heel, heel hartelijk bedanken voor deze geweldige bijdrage. "

Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers, verenigd in serviceclubs, die zich inzetten voor de medemens en in het bijzonder voor kinderen. De bekendste regionale activiteiten die Kiwanisclub Land van Cuijk organiseert zijn o.a. de Caribbean Soul Night, Muziek in de Maïs ( zaterdag 18 augustus) en de jaarlijkse haringparty. Deze Kiwanisclub ondersteunde al goede doelen zoals: het Kinder-Oncologisch Centrum in Nijmegen, een schoolgebouw in Zimbabwe, dagverblijf De Parasol in Cuijk, de Voedselbank en Stichting Leergeld.

Meer berichten