Drie leden van Kihon ontvingen de zwarte band na hun harde werk. (foto: Gerrit Roelofsen)
Drie leden van Kihon ontvingen de zwarte band na hun harde werk. (foto: Gerrit Roelofsen) (Foto: )

Drie keer een zwarte band voor leden Kihon

Tijdens de jiu-jitsu examens in Made zijn afgelopen weekend drie leden van jiu-jitsuvereniging Kihon bevorderd tot zwarte band. Henny Roelofsen, Sjoerd Jacobs en Christian Stoltz werd na jaren hard trainen en een prachtig examen de zwarte band (eerste dan) jiu-jitsu omgeknoopt.

De examens in Made hadden voor Kihon nog een extra feestelijk tintje omdat ook twee leden zijn geslaagd voor de eerste helft van hun examen. Nillis Reawaroe voor een gedeelte voor zijn zwarte band en Pascal van Nispen voor een gedeelte van zijn derde dan. In het najaar zullen zij de tweede helft van hun examen uitvoeren.

Een fantastische prestatie van allen waar de leraren van Kihon, maar ook de sparringspartners en de gehele club trots op zijn. De zelfverdedigingskunst jiujitsu wordt ook wel als sport beoefend, voornamelijk in de vorm van het Fighting system, Duo System en Random Attacks. Bij het jiujitsu zijn voor het doel van zelfverdediging allerlei zeer harde technieken toegestaan, die de aanvaller in uitzonderlijke gevallen zeer zwaar kunnen verwonden. Vandaar dat dit als zodanig eerder als zelfverdedigingskunst dan als sport zal worden bestempeld. Bij sportievere vormen van het jiujitsu gelden strenge regels en maatregelen, die voorkomen dat de tegenstander verwond wordt.

Meer berichten