Sfeerbeeld tijdens een eerdere editie van Beers Best. (foto: organsiatie)
Sfeerbeeld tijdens een eerdere editie van Beers Best. (foto: organsiatie) (Foto: )

Nieuwe editie Beers Best

Een snuffelmarkt, kindermarkt, braderie en veel optredens en demonstraties. Het zijn de ingrediënten voor Beers Best 2018. Het zomerfestijn vindt dit jaar plaats op 1 juni en wordt voor de 29e keer georganiseerd. Ieder jaar vinden duizenden bezoekers hun weg naar Beers.

door onze redactie

Voor het eerst staat dit jaar modelbouwgroep Devel op Beers Best. Deze groep enthousiaste modelbouwers laten hun handwerk graag zien aan alle bezoekers. Zij maken onder meer binnenvaartschepen, duwboten, sleepboten, hijskranen, kraanpontons en nog veel meer op schaal. De werken laten ze zien in een groot vaarbassin. Verder zijn er turn-, acrobatiek, en dansdemonstraties te zien op diverse podia. Nieuw in Beers is dansgroep JAVD uit Uden en Beers. Janie van de Ven opende haar eigen dansstudio in Beers en Uden. Zij verzorgt danslessen en workshops en staat ook op Beers Best met een aantal fanatieke dansers.

Ook zijn er dit jaar weer dansdemonstraties van Chance4Dance van Shanti de Koning. Chance4dance is dé dansschool in de regio waar jong en oud kan komen dansen op verschillende dansstijlen. Op het podium zullen een aantal groepen laten zien wat Chance4dance zoal te bieden heeft, waaronder hiphop, breakdance, streetdance en moderne jazz.

Daarnaast is ook gymnastiekvereniging V&K uit Uden aanwezig. Deze demogroep bestaat uit een aantal talentvolle, enthousiaste meiden en jongens in de leeftijd van 9 tot en met 20 jaar die maandelijks verschillende optredens verzorgen bij evenementen, openingen, feesten en nu dus ook bij Beers Best.

Voor vermaak wordt verder gezorgd door De Tienmorgen. Zij zorgen voor een kinderboerderij met een knuffelkoe, scharrelkippen, konijnen, geitjes en cavia's. Na het spelen met de dieren van de kinderboerderij kunnen kinderen die dat willen geschminkt worden, of zich even lekker uitleven op het springkussen. Ook mogen alle kinderen proberen een heuse minigraver te besturen. En ook de mensen van Duikteam Atlantis uit Cuijk zijn weer van de partij. Bezoekers van Beers Best kunnen een persluchtmasker opzetten en daarmee een duik nemen in het verwarmde bassin.

De mensen van Remixx weten met het uitgebreide repertoire er voor iedereen een feest van te maken. Voor degenen die honger hebben, zijn er de hele dag diverse versnaperingen te verkrijgen en wie een gokje wil wagen, kan vanuit de feesttent uiteraard weer meedoen met het rad van avontuur. Dat begint rond 12.30 uur te draaien. Er zijn ook dit jaar weer veel prijzen te winnen.

Iedereen is van harte welkom vanaf 11.00 uur. De entreeprijs bedraagt 3 euro inclusief een kopje koffie of thee. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Meer informatie over Beers Best is te vinden op www.beersbest.nl.

Meer berichten