Lunch met de Engelse gasten in De Looijerij. (tekst Lidwien Buné)
Lunch met de Engelse gasten in De Looijerij. (tekst Lidwien Buné) (Foto: )

Twinning Link Cuijk-Maldon viert jubileum

Er was op zaterdag 9 juni een bijzondere vergadering in Cuijk. Bestuursleden uit Maldon en Cuijk van Twinning Link Cuijk-Maldon hebben voorbereidingen besproken voor de volgende uitwisseling die volgend jaar zal plaatsvinden. 2019 is een bijzonder jaar, want dan viert Twinning Link het 50-jarige jubileum. Een bijzondere mijlpaal: ooit begonnen door de burgemeesters Ben van Zwieten van Cuijk en Ron Daws van Maldon. Zij kwamen elkaar tegen in 1969 tijdens een internationale bijeenkomst van het VNG (Vereniging Nederlandse Gemeente).

Uit wederzijdse bezoeken zijn door de jaren heen vriendschappen ontstaan. Eens per twee jaar steken de Twinners het Kanaal over, maar ook tussentijds bezoekt men elkaar thuis of tijdens vakantie. Vijftig jaar is een mooie gelegenheid voor een feest.

De gastgezinnen uit Maldon zorgen volgend jaar voor de gasten uit Cuijk. Een groot deel van het programma is voor de Cuijkse delegatie nog een verrassing. Twinning Link Cuijk-Maldon is een dynamische groep mensen die interesse toont voor elkaars cultuur, sport en educatie. Daarbij wordt ook aan basis- en middelbare scholieren gedacht. Meer informatie: info@twinninglink.org, per telefoon: 315316 of via de website: www.twinninglink.org.

Meer berichten