Van links naar rechts: Ankie, Linda en Petra
Van links naar rechts: Ankie, Linda en Petra (Foto: )

Basisschool de Bongerd en Sociom werken samen

Samen met basisschool De Bongerd, Sociom en de gemeenten Cuijk, Grave en Mill werd een werkplek voor Linda gecreëerd op de basisschool in Haps. Linda staat verder van de arbeidsmarkt af, maar nu heeft ze toch een baan gevonden.

Ankie, welzijnsmedewerker bij dagbesteding Mariagaarde van Sociom, vertelt: "Linda kwam in eerste instantie stage lopen via haar school Mikado in Gennep. Dit is een school voor voortgezet speciaal onderwijs. De coördinator van onze dagbesteding, Huberiet Vollenberg, zag potentie in Linda. Zo kwam het dat Sociom in gesprek ging met gemeente en de basisschool om te bekijken of De Bongerd iets voor Linda kon betekenen. Op voorwaarde dat ik Linda zou begeleiden en juffrouw Petra de handen vrij kon houden voor haar eigen taken, ging Linda aan de slag."

"Een klas van 26 kinderen, dat valt niet altijd mee en de kinderen zien haar heel graag", merkt juffrouw Petra op. "Elke dinsdag ben ik op basisschool De Bongerd en help ik juffrouw Petra. Ik vind het erg fijn om de kinderen met van alles te helpen en ze noemen mij juffrouw Linda. Ik help met allerlei werkjes en leg de leesboekjes klaar", zegt de 20-jarige Linda, "maar op maandag, dinsdag en vrijdag ben ik nog steeds op de dagbesteding." Voor meer informatie neem contact op met Sociom via huberietvollenberg@sociom.nl of tel. 0485-700500.

Meer berichten