Foto:

Karavaan Opel vrachtauto's doet Cuijk aan op zaterdag 16 juni

Wie een bijzonder oldtimer-evenement wil meemaken moet zaterdag 16 juni in Cuijk zijn. Dan zullen ruim 70 Opel Blitz oldtimer-vrachtwagens te bewonderen zijn bij Auto Jetten. Eigenaren van dit model komen uit alle windstreken bijeen voor hun jaarlijkse meeting die dit jaar in Nederland plaats vindt.

De vrachtwagentjes komen uit binnen- en buitenland, er zijn zelfs deelnemers uit Berlijn van de partij. Het beloofd dan ook een bijzondere happening te worden rondom de historische Opel Blitz. Dit model verscheen voor het eerst op de markt in 1930 met 1,5 of 3 ton laadvermogen.

Fabriek
Er werd speciaal voor dit model een hypermoderne fabriek in Brandenburg gebouwd waar de chassis-cabines in grote aantallen van de lopende band rolden. De Blitz bouwde al snel een reputatie op als een betrouwbare alleskunner. Voorzien van een open laadbak, als bestelauto, brandweerauto of autobus was de Blitz niet meer weg te denken bij bedrijven en in het straatbeeld.

Model
In de oorlog verscheen zelfs een 4x4 'Allrad' die de meest onbegaanbare wegen aankon. Na de oorlog speelde dit model een belangrijke rol in de wederopbouw-periode. Vanaf 1952 kwam het vernieuwde model, beter bekend als 'bolkop' op de markt. Pas in 1965 verscheen daarvan een modernere opvolger. Eind jaren '70 stopte Opel tijdelijk met de productie van lichte bedrijfswagens om de succesvolle draad weer op te pakken in 1998 met de Movano en Vivaro-modellen.

Bonte variatie
Aanstaande zaterdag komt een grote en bonte variatie aan modellen naar Opeldealer Jetten, waar zij vanaf ongeveer 14.00 uur aan zullen komen. Daar wacht hen een feestelijke ontvangst. Jetten, tevens Opel bedrijfswagendealer, is vanwege haar 120-jarig bestaan gastheer van een aantal bijzondere oldtimer-evenementen. Eind April vormde de Markt in Gennep nog het decor voor de doortocht van de rally Parijs-Amsterdam.

Bijzondere stoet
Ruim 70 Opel Blitz vrachtwagens uit binnen- en buitenland worden zaterdag 16 juni tussen 14 en 15.30 uur verwacht bij Opel Bedrijfswagendealer Jetten Cuijk, Ewinkel 4.

Meer berichten