Geïnteresseerde jeugd kan zich inschrijven bij Jaap Ceulemans.
Geïnteresseerde jeugd kan zich inschrijven bij Jaap Ceulemans. (Foto: )

Jeugd laten snuffelen aan watersport in Cuijk

Snuffelen aan zeilen, kanoën en windsurfen. Gratis en onder begeleiding van watersportinstructeurs. Die kans krijgen kinderen van zeven tot twaalf jaar tijdens Optimist on Tour. Watersport is in opkomst in het Land van Cuijk. En daarom wordt dit landelijk bekende watersportevenement binnenkort voor tweede keer georganiseerd op de Kraaijenbergse Plassen.

Dit schitterende watersportgebied zorgt voor een groeiende belangstelling voor de watersport in Cuijk en omgeving. Ook voor kinderen is er veel leuks en spannends te beleven op het water. Op zaterdag 16 juni laat Optimist on Tour de jeugd van zeven tot twaalf jaar, en hun ouders, gratis kennismaken met wat er zoal mogelijk is. Met de Kraaijenbergse Plassen als fraai decor.

In sessies van tweeënhalf uur gaan de jeugdige deelnemers zeilen, kanoën en windsurfen. Onder begeleiding van ervaren instructeurs leren ze actief en al spelend de basisprincipes van deze drie watersporten. Alle jeugd is welkom. Er is plek voor 108 kinderen in de genoemde leeftijdsgroep. Ieder krijgt na afloop een leuke verrassing, zodat de belangstelling voor de watersport een vervolg kan krijgen.

Optimist on Tour bestaat sinds 2014 in Nederland en is sindsdien op vele plaatsen georganiseerd. Geïnteresseerde jeugd dient zich vooraf in te schrijven via de website: www.optimistontourcuijk.nl. Daar is ook meer informatie te vinden. Wie nog meer vragen heeft, kan ook contact opnemen met Jaap Ceulemans: 06 44859002.

Meer berichten