De vorige edities van Heerlijk Heeswijk waren zeer geslaagd. (foto: Wim Bender)
De vorige edities van Heerlijk Heeswijk waren zeer geslaagd. (foto: Wim Bender) (Foto: )

Luchtballonreis bij Heerlijk Heeswijk

De voorbereidingen voor de derde editie van Heerlijk Heeswijk op zondag 1 juli zijn weer in volle gang. Samen met de wijkraad de Heeswijkse Kampen organiseert wijkcentrum de Nielt dit jaarlijkse zomerfeest. Voorzitter Bert Keijzers: "Vorig jaar was het een groot succes. Onze activiteiten op die dag slaan erg aan."

De werkgroep van zeven leden heeft na de vorige twee festiviteiten een draaiboek klaarliggen. "Wat de vorige keren goed ging, houden we in ons programma. De rommelmarkt op het Lavendelplein geniet heel veel belangstelling. Ook dit jaar hoef je niet te reserveren voor een grondplaats en is het gratis om er je spullen te verkopen. Dat kan kleding, speelgoed, verzameldingetjes zijn. Je krijgt van ons geen kraam. Vanaf 10 uur kan je opbouwen, om 11 uur is de start. Maar de ervaring leert dat koopjesjagers er al vroeg bij zijn."

Er komt een draaimolen, een uitgebreide kinderboerderij en een grote poppenkast voor de kleintjes. "De grote stormbaan van zeventien meter lang staat er ook weer en we hebben bij mooie weersvooruitzichten tobbedansen op een waterbaan. Nieuw is dat de vele verenigingen die Cuijk rijk is zich kunnen presenteren voor een groot publiek. Balloon Idee uit Cuijk zet voor de kinderen een leuke beest in elkaar. De meeste attracties zijn gratis, maar voor sommige vragen we een kleine bijdrage."

Men kan ook met een kaartje van 150 euro meegaan met een gezellige luchtballonreis. Er kunnen twintig personen mee en de ballon zal 's avonds op 1 juli rond 19.00 uur opstijgen. Info of reserveren kan via de mail: wijkaccommodatie@heeswijksekampen.nl.

Een groot terras zal op die dag ingericht worden voor wijkcentrum de Nielt. "Voor een drankje en een hapje. Dj Sjaak vermaakt de bezoekers de hele middag met tussendoor optredens van smartlappenkoor Goei Volluk, het Nijmeegs Gezelligheidskoor Dukenburgs Glorie en de Cuijkse troubadour Henk van den Boom. Ook Dansgroep 10Dance zal een demonstratie geven. Kortom veel gezelligheid." Het doel van Heerlijk Heeswijk het eerste jaar was om verbindingen te leggen tussen alle inwoners van de nieuwe Cuijkse wijk, waar inmiddels bijna 6000 mensen wonen: "Dat is onze opzet. Maar we zien nu dat heel veel mensen ook komen uit de rest van Cuijk en daarbuiten. Het wordt gewoon een leuk zomerfeest waar we plannen mee hebben om dat komende jaren uit te breiden. We hebben onze ervaringen met de feesten in de Heeswijkse Kampen op Koningsdag. We willen die richting uit maar dan op een zomerse dag. Iedereen is daarom welkom. Het duurt op 1 juli tot 17.00 uur"

Meer berichten