Baron Rolof Diederik Otto van Hövell tot Westerflier en Wezenveld komt aan in Haps.
Baron Rolof Diederik Otto van Hövell tot Westerflier en Wezenveld komt aan in Haps. (Foto: )

Kijk naar Toen: nieuwe burgemeester Haps

Baron Rolof Diederik Otto van Hövell tot Westerflier en Wezenveld zou maar liefst 32 jaar lang de eerste burger van Haps blijven. In 1951 werd hij geïnstalleerd met deze foto als stille getuige. De vlaggen hangen uit en heel Haps is uitgelopen om hun nieuwe burgervader te verwelkomen. Een aantal heren – met hoge hoed – is zelfs op een verhoginkje geklommen om maar niks te hoeven missen.

Was jij erbij die dag? Ken (of ben) jij een van de twee bruidjes op deze foto? Herken je nog iemand anders? Of heb je herinneringen aan deze burgemeester die je wilt delen? Wij nodigen je van harte uit om jouw verhaal te vertellen via het digitale geschiedenisboekje voor de inwoners van Haps: http://www.bhic.nl/haps en ga naar 'Kijk naar Toen'. Benieuwd naar de reacties op de vorige foto? Ga naar www.bhic.nl/verhalen en zoek op 'Kijk naar Toen.' Foto: Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn echter de persoonlijke verhalen die erachter schuil gaan. En daar zoeken wij naar! Was jij erbij toen de fotograaf afdrukte? Weet je nog wat er gebeurde? Vertel het ons en 'schrijf geschiedenis'! De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC), in samenwerking met het Cuijks Weekblad. Reageren kan via www.bhic.nl, telefonisch op (073)6818500 (op werkdagen), per mail via kijknaartoen@bhic.nl of per post: BHIC, Postbus 81, 5201 AB, Den Bosch.

Meer berichten