Huub Bens (rechts) draagt na 36 jaar zijn kapsalon over aan Salah. (foto: Tom Oosthout)
Huub Bens (rechts) draagt na 36 jaar zijn kapsalon over aan Salah. (foto: Tom Oosthout)

'De enige onvervalste herenkapper'

Vanaf half mei is de kapsalon in de wijk Padbroek weer open. Na 36 jaar Huubs Haarmode is de toekomst nu voor Kapsalon Lana. Kapper Huub gaat om fysieke redenen stoppen en draagt de kapsalon over: "Ik ben blij dat er een kapper komt met kwaliteit. Mensen die geknipt willen worden in Cuijk zullen dat snel ontdekken."

door Jos Janssen

Huub Bens (60) begon in 1981 met zijn kapsalon in het nieuwe winkelcentrum: "Op Wolfskuil 8a. In het pand van bloemist Wilhelmientje. Naast me zat Loeffen de bakker, cafetaria Kimbieko en Aarntzen Voordeelmarkt. Om bekendheid te krijgen knipte ik op een buurtbraderie van de Valkenhorst. Veel klanten kwamen uit de wijk." Na een grondige renovatie van het winkelcentrum verhuisde Huubs Haarmode in 1999 naar Berenkuil 3: "Met heel veel plezier heb ik hier gewerkt. Klanten werden in de loop der jaren vrienden. Vorig jaar kreeg ik last van mijn enkel, knie en rug en de dokter raadde me aan te stoppen. Ik zal het echt missen maar vervelen zal ik me niet. Mijn grootste hobby is koken. We hebben in de kapsalon vaak recepten uitgewisseld."

De ervaren kapper Salah neemt nu de zaak over: "Ik ben al zestien jaar kapper. Eerst in Irak maar door de oorlog ben ik met mijn vrouw en dochtertje gevlucht. Ik woon nu vijf jaar in Nederland en heb hiervoor gewerkt bij kapsalon Fayros in Oss. Huub stuurde een familielid met erg moeilijk haar naar die kapsalon en die meneer kwam heel tevreden thuis. Huub heeft me toen benaderd om de zaak hier in Cuijk over te nemen. In het begin start ik als heren- en kinderkapper."

Huub: "Salah kan echt top knippen. Hij wordt de enige onvervalste herenkapper van Cuijk. Ik ben ontzettend blij dat er hier echte kwaliteit zit. Salah is ook gespecialiseerd in modeleren van baarden. Dat is toch een vak apart."

De nieuwe eigenaar glundert: "Prijs, kwaliteit is erg belangrijk. De kracht van mijn kapsalon is dat je voor weinig geld veel kwaliteit krijgt. Je wordt hier vriendelijk geholpen, het ziet er hier netjes en schoon uit. Een geweldig mooie kapsalon. In eerste instantie richt ik me op heren en kinderen. Als de loop er weer in zit komt daar ook een dameskapster bij. Een kapsalon heeft ook een sociaal maatschappelijk functie. Dat heb ik in Oss wel gezien. Veel mensen komen even binnenlopen, praatje maken. Een voordeel hier is dat men gratis gemakkelijk voor de deur kan parkeren. De officiële opening gaat nog gebeuren. Openingstijden en telefoonnummer staan op facebook onder Kapsalon Lana Cuijk. Maar de klant kan ook zonder afspraak hier weer terecht."

Meer berichten