Foto:

Primeur op Cuijks schoolplein

Met een feestelijke ochtend op het schoolplein had basisschool 't Startblok in Cuijk op dinsdag 15 mei de landelijke primeur van 'Lekker Anders Dag'. Dit nieuwe initiatief wordt omarmd door alle basisscholen in Cuijk. De scholen dagen schoolbezoekers uit om af en toe 'anders' naar school te komen.

door onze redactie

Veel kinderen worden tegenwoordig door hun ouders naar school gebracht met de auto. Om de drukte rondom de scholen tegen te gaan is het belangrijk om dat eens af te wisselen. Ze geniet je bewuster van de bijzondere dagelijkse tocht met je kind naar de basisschool in de buurt. Als eerste van alle deelnemende Cuijkse basisscholen, nodigde 't Startblok bezoekers uit om op 15 mei iets anders te doen op weg van huis naar school. Iedereen mocht bepalen wat er tijdens deze dag anders zou zijn. Zo waren er ouders die de auto iets verderop parkeerden om het laatste stuk met de kinderen gezellig naar school te lopen. Sommige kinderen kwamen op de fiets en namen een vriendje of vriendinnetje mee en kinderen die altijd te voet komen, konden op deze dag onderweg allerlei spelletjes doen.

Eenmaal aangekomen op het schoolplein wachtte verschillende feestelijkheden. Zo was er muziek, een 'bariste' voor de ouders en een ludieke recordpoging voor iedereen. "Dit is een mooi startschot voor de uitdaging die we samen als Cuijkse basisscholen oppakken", vertelt Marijke van der Venne namens het Directeuren Overleg Cuijk. Van der Venne is zelf directeur van De Nienekes. Ook haar school doet mee. "Want naar school gaan wordt voor iedereen extra leuk als je het af en toe wat extra tijd en aandacht gunt. Na 't Startblok volgen de andere Cuijkse basisscholen het voorbeeld met hun eigen Lekker Anders Dag.

De data staan op www.lekkerandersdag.nl. Wie zin heeft om zelf vaker een eigen Lekker Anders Dag te houden op weg naar school, kan zich met het hele gezin opgeven via lekkerandersdag.nl. Alle deelnemers krijgen een gratis Lekker Anders Dag Doos, vol met attributen en inspiratie om het af en toe lekker anders te doen, het hele jaar door. Lekker Anders Dag is een initiatief van de basisscholen en de Gemeente Cuijk, met de input van veel ouders. Het idee is eenvoudig: met je kind naar school, het is een bijzondere tocht. Hoe zorgen we er samen voor dat die ook zo bijzonder blijft? Want het is thuis en rond school vaak ook een gedoe, met drukte en auto's. De oplossing hebben we deels zelf in handen. Namelijk door die tocht naar school af en toe net iets anders in te richten. Dat is leuk voor de kinderen, en ook goed nieuws voor iedereen op en rond school. Want met die bewuste keuze gun je jezelf en elkaar meer ruimte en minder drukte.

Meer berichten