De vrijwilligers van wereldtuin Verdeliet maken zich hard voor een schaduwdoek. (foto: persfoto)
De vrijwilligers van wereldtuin Verdeliet maken zich hard voor een schaduwdoek. (foto: persfoto) (Foto: )

Crowdfunding voor verkoeling kas bij Verdeliet

Wereldtuin Verdeliet is een bijzondere voedsel- en ontmoetingstuin voor de regio. Vijf jaar geleden opgezet als burgerinitiatief in Cuijk om mensen met elkaar te verbinden door samen te werken in de natuur. Bij Verdeliet staat het elkaar ontmoeten centraal en zo'n 65 medewerkers (vrijwilligers) zetten zich in voor de Wereldtuin.

De mensen van de Wereldtuin doen heel veel zelf en maken gebruik van wat op hun pad komt. Toch is er een lang gekoesterde wens. In de warme maanden wordt een schaduwdoek gemist om het verblijf in het glazen huis (kas) te veraangenamen, maar zeker ook om de tuinplanten te beschermen tegen droogte en oververhitting. De Wereldtuin kwam in contact met de organisatie Crowdfunding Voor Natuur. Via Crowdfunding Voor Natuur kan namelijk iedereen met een goed idee voor de natuur en biodiversiteit in zijn of haar buurt een crowdfunding project starten.

Van 11 mei tot en met 15 juni loopt de actie via crowdfunding voor het schaduwdoek in de kas. Het project is succesvol als het doelbedrag is opgehaald. Nodig is 7.000 euro en dit is een hele smak geld. De provincie gaat de helft subsidiëren en dit betekent er 3.500 euro nodig is. Iedereen die wil meehelpen kan kijken op https://crowdfundingvoornatuur.nl. Vul 'Verdeliet' in bij 'Zoek een project'. Je leest daar meer over de actie, het doneren en de beloningen die je er voor terug krijgt. Van een boeket bloemen, tot een lunch in de tuin of een verrassingspakket.

Meer berichten